Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Banca Centrală Europeană a respins majorarea finanţării băncilor greceşti cu 6 MILIARDE de euro

Banca Centrală Europeană a respins majorarea finanţării băncilor greceşti cu 6 MILIARDE de euro

Banca Centrală Europeană a respins majorarea finanţării băncilor greceşti cu 6 MILIARDE de euro
29 Iun 2015   •   18:18

Banca Centrală Europeană a respins cererea Greciei vizând majorarea cu șase miliarde de euro a plafonului liniei de finanțare de urgență (ELA) destinat băncilor grecești.

Reprezentanţii BCE au promis însă că vor menține deschisă această linie până la referendumul din 5 iulie, au declarat pentru Reuters surse din interiorul BCE, informează Agerpres.

În ultimele zile, deponenții greci s-au grăbit să-și retragă economiile din bănci, ceea ce a majorat și mai mult presiunile la care este supus sistemul bancar elen.

Premierul Alexis Tsipras a anunțat, sâmbătă, organizarea unui referendum având ca temă ultima ofertă de acord făcută Greciei de către creditorii săi.

Îngrijorată de nivelul mare al retragerilor de fonduri, Banca Centrală a Greciei a cerut duminică consiliului guvernatorilor BCE să adauge alte șase miliarde de euro la linia de finanțare de urgență destinată băncilor grecești, care în prezent este plafonată la 89 de miliarde de euro.





×
Subiecte în articol: Grecia criza Grecia
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close