Antena 3 Externe Uniunea Europeană Criza politică din Republica Moldova. Uniunea Europeană face apel la calm şi reţinere

Criza politică din Republica Moldova. Uniunea Europeană face apel la calm şi reţinere

09 Iun 2019   •   19:17
 Criza politică din Republica Moldova. Uniunea Europeană face apel la calm şi reţinere

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a făcut duminică apel la ''calm şi reţinere'' în Republica Moldova, care se confruntă cu o criză politică, relatează AFP. 

''Uniunea Europeană reiterează cu putere apelul său la calm şi reţinere. Dialogul dintre reprezentanţii aleşi în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluţii la criza politică actuală'', scrie dna Mogherini într-un comunicat comun cu comisarul european pentru politica de bună vecinătate, Johannes Rahn. 

AFP aminteşte că preşedintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost demis din funcţie duminică şi înlocuit cu premierul Pavel Filip, un adversar politic care a dizolvat imediat parlamentul şi a convocat alegeri legislative anticipate pe 6 septembrie. 

Citește Și Situație explozivă la Chișinău. Se anunță proteste uriașe

Criza politică din Republica Moldova a început odată cu alegerile legislative din februarie, din care nu a rezultat nici o majoritate. 

În comunicatul lor, Federica Mogherini şi Johannes Rahn ''iau notă de deciziile adoptate sâmbătă de către parlamentul R. Moldova, îndeosebi în ce priveşte formarea coaliţiei guvernamentale''. 

''Uniunea Europeană este gata să lucreze cu guvernul legitim democratic. Respectarea statului de drept şi democraţia trebuie să rămână pilonul relaţiilor noastre'', se mai spune în comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close