Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Europa e în stare de alertă de Revelion! Măsuri sporite de securitate anunțate de autorități

Europa e în stare de alertă de Revelion! Măsuri sporite de securitate anunțate de autorități

Europa e în stare de alertă de Revelion! Măsuri sporite de securitate anunțate de autorități
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    30 Dec 2016   •   19:54

Autorităţile din capitalele europene au luat începând de vineri măsuri de securitate sporite în pregătirea evenimentelor de Anul Nou, ridicând bariere în centrele oraşelor şi crescând numărul poliţiştilor care patrulează, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Măsurile de securitate au fost luate în urma ridicării nivelului de alertă teroristă în urma atacului de la Berlina de la 19 decembrie, revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic, şi care a făcut 12 victime.

În capitala germană, poliţia a închis Pariser Plaz, în faţa Porţii Brandenbrug, iar oamenii legii sunt pregătiţi să desfăşoare 1.700 de agenţi suplimentari, mulţi de-a lungul zonei unde are loc petrecerea de Revelion. Maşini blindate vor bloca accesul în zonă.

La Milano, unde poliţiştii l-au ucis vinerea trecută pe presupusul autor al atacului de la Berlin, un tunisian de 24 de ani, poliţia a organizat bariere care controlează circulaţia în centrul oraşului. Camioanele au fost interzise în centrele oraşelor Roma şi Napoli. Poliţiştii şi soldaţii care păzesc obiectivele turistice, inclusiv Colosseumul, sunt înarmaţi cu automate.

La Madrid, autorităţile vor desfăşura 1.600 de poliţişti în plus pentru a asigura securitatea la Puerta del Sol, unde mii de oameni se adună în fiecare an pentru a întâmpina Anul Nou. De asemenea, nu va fi permis accesul decât pentru 25.000 de persoane, scrie Reuters.

Poliţiştii spanioli sunt în alertă, după ce au găsit înregistrări video cu doi presupuşi jihadişti înarmaţi care s-au filmat în piaţa Puerta del Sol, informează AFP. Descoperirea a fost făcută ca urmare a arestării, miercuri, la Madrid, a doi bărbaţi de naţionalitate spaniolă, urmăriţi pentru "apologia terorismului" pe internet.

La Koln, vestul Germaniei, unde sute de femei au fost agresate sexual şi jefuite în Ajunul Anului Nou anul trecut în faţa gării centrale, poliţia a instalat camere de supraveghere.

La Frankfurt, unde se află sediul Băncii Centrale Europene şi cel mai mare aeroport din Germania, peste 600 de poliţişti vor fi de serviciu în noaptea Anului Nou, de două ori mai mulţi decât în 2015.

La Bruxelles, unde două atentate sinucigaşe au ucis la 22 martie 16 oameni şi au rănit 160, primăria a decis să ia măsuri sporite de securitate, dar nu a anulat focurile de artificii din noaptea dintre ani.

La Paris, unde gruparea Statul Islamic a ucis 130 oameni în noiembrie 2015, autorităţile sunt în alertă, deşi pe Champs Elysees vor avea loc focuri de artificii unde sunt aşteptaţi aproximativ 600.000 de oameni.

Înainte de Anul Nou, soldaţi înarmaţi au patrulat cele mai populare atracţii turistice pariziene, precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf sau muzeul Luvru.

În întreaga Franţă, peste 90.000 de poliţişti şi mii de soldaţi vor fi de serviciu de Revelion, au anunţat autorităţile.

La Viena, poliţia a împărţit peste 1.000 de dispozitive de alarmă în cazuri de agresiune, pentru a nu se repeta incidentele de anul trecut de la Koln.

Alerta teroristă este şi în Ucraina, zune un bărbat a fost arestat vineri, suspectat că ar fi plănuit un atentat similar celui de la Berlin la Odesa.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close