Antena 3 Externe Uniunea Europeană Uniunea Europeană impune noi taxe la importurile de produse. Ce categorii sunt vizate

Uniunea Europeană impune noi taxe la importurile de produse. Ce categorii sunt vizate

31 Ian 2018   •   16:46
Uniunea Europeană impune noi taxe la importurile de produse. Ce categorii sunt vizate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Uniunea Europeană impune noi taxe antidumping la importurile de produse din fontă provenite din China, în urma unei plângeri depuse de şapte producători europeni, nemulţumiţi de preţurile extrem de scăzute.

Conform deciziei Uniunii Europene, vor fi introduse taxe antidumping între 15,5% şi 38,1% la importurile de produse de fontă provenite din China. Decizia Uniunii Europene a fost luată în urma plângerii înaintate în decembrie 2016 de şapte producători europeni, nemulţumiţi de importurile ieftine din China şi India. În urma investigaţiei UE, acuzaţiile asupra Indiei au fost retrase, informează capital.ro.

În decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close