Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Uniunea Europeană înăsprește sancţiunile împotriva Coreei de Nord: ”Miza a devenit prea mare”

Uniunea Europeană înăsprește sancţiunile împotriva Coreei de Nord: ”Miza a devenit prea mare”

Uniunea Europeană înăsprește sancţiunile împotriva Coreei de Nord: ”Miza a devenit prea mare”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Sep 2017   •   08:37

Uniunea Europeană vrea înăsprirea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, după ce Phenianul a efectuat duminică un test nuclear, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, avertizând că situaţia a escaladat în mod periculos.

"UE este pregătită să îşi intensifice politica de sancţiuni şi invită Coreea de Nord să reia dialogul cu privire la programele sale, fără a pune condiţii. Facem apel la Consiliul de Securitate al ONU să adopte noi sancţiuni şi să demonstreze o hotărâre mai accentuată pentru obţinerea unei denuclearizări paşnice a Peninsulei Coreene. Miza a devenit prea mare", a spus Tusk.

Statele membre s-au aliniat poziţiilor anterior exprimate de către cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit cărora ultima mutare a regimului Kim Jong-Un reprezintă o ameninţare pentru comunitatea internaţională.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: UE sanctiuni Coreea de Nord merkel hotarare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close