Antena 3 CNN High Tech Adio baterie moartă. Vezi cum se poate încărca un telefon mobil cu ajutorul unei băuturi

Adio baterie moartă. Vezi cum se poate încărca un telefon mobil cu ajutorul unei băuturi

Adio baterie moartă. Vezi cum se poate încărca un telefon mobil cu ajutorul unei băuturi
Sursa foto: Foto: kickstarter.com
de N.B.    |    18 Feb 2013   •   11:16
Epiphany onE Puck este un dispozitiv care ar pueta revoluționa lumea telefoanelor mobile. Folosind energia termică, ”suportul de pahare” poate încărca un telefon mobil cu ajutorul unei simple băuturi, reci sau calde.

În timp ce piața mondială a telefoanelor mobile se înclină în fața expansiunii smartphone-urilor, durata de viață a bateriei devine o problemă tot mai apăsătoare. Cu o uzină înfometată pentru resurse de hrănit, bateriile smartphone-urilor nu fac față ecranelor mari, conexiunilor constante la Internet sau redării de clipuri video și se golesc într-un timp mult mai scurt decât o fac cele ale telefoanelor mai puțin sofisticate.

Încărcătorul Epiphany onE Puck pare a fi soluția ideală pentru cei care sunt adesea pe drumuri și nu au timp sau opțiunea de a-și conecta telefonul la o priză sau un calculator. Acesta arată ca un suport pentru pahare cu două fețe, una pentru rece, una pentru cald. Utilizatorul trebuie doar să pună o băutură rece sau caldă pe fața corectă, să aștepte să fie dispozitivul pregătit și să conecteze telefonul.

Tehnologia funcționează cel mai bine la extreme, astfel cu cât este băutura mai rece sau mai caldă, cu atât se încarcă mai repede telefonul.

Dispozitivul este compatibil cu orice iPhone, iPad, iPod, toate dispozitivele Android și orice telefon care se poate încărca prin USB și folosește 1000 mA sau mai puțin.

Aflat încă în faza de dezvoltare, onE Puck este disponibil doar ca prototip pe Kickstarter, unde cei care sunt dispuși să dea 115 dolari pe dispozitiv pot cere și un design personalizat.


×
Subiecte în articol: telefon mobil smartphone baterie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close