Antena 3 High Tech Amazon, investigată de autorităţile antitrust din Germania

Amazon, investigată de autorităţile antitrust din Germania

de N.B.    |    22 Feb 2013   •   12:53
Amazon, investigată de autorităţile antitrust din Germania

Amazon, cel mai mare retailer on-line din lume s-ar putea confrunta cu probleme în Germania. Autorităţile antitrust din ţara europeană investighează politica pe care compania o impune partenerilor în stabilirea preţurilor pentru produsele pe care comercializează, relatează ITProPortal.

O clauză din înţelegerea pe care trebuie să o accepte utilizatorii programului Amazon Marketplace este aceea că nu au dreptul să vândă produsele comercializate pe amazon.com mai ieftin în altă partă, inclusiv propriile magazine virtuale. Această practică ar putea încălca regulile antitrust din Germania, susţin oficialii.

"Clauza parităţii preţurilor de la Amazon, care îi împiedică pe comercianţi să ofere produsele mai ieftin în altă parte, este posibil să încalce regulile generale ale cartelurilor", susţine Andreas Mundt, preşedintele Biroului Federal al Cartelurilor.

Autorităţile vor chestiona aproximativ 2.400 de comercianţi care folosesc Amazon pentru a-şi vinde produsele prin programul Marketplace. Dacă investigaţia va descoperi că clauza în cauză încalcă regulile antitrust din Germania, retailerul american ar putea fi obligat să renunţe complet la aceasta.

Ancheta vine la scurt tip după ce un grup de retaileri independenţi din Statele Unite au dat Amazon în judecată acuzând compania că monopolizează vânzarea de cărţi electronice în SUA.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close