Antena 3 CNN High Tech S-a inventat aplicația împotriva violenței domestice

S-a inventat aplicația împotriva violenței domestice

S-a inventat aplicația ”Help Family”, care luptă împotriva violenței domestice, și nu numai. Scuturarea telefonului activează o alarmă, care este transmisă celor dragi, și astfel ei știu că ai nevoie de ajutor.

S-a inventat aplicația împotriva violenței domestice
Sursa foto: Pexels/Karolina Grabowska
de Alexandra Ionescu    |    13 Ian 2022   •   08:59

Aplicația „anti-violență” se activează prin scuturarea telefonului mobil. Ideea „Help Family” s-a născut de la antreprenorul din Ravenna Gianni Assenza, director al companiei Absence.

„Ascult tot ce întreabă lumea în magazinul meu de telefoane – explică antreprenorul – Sunt discuții despre fata sau băiatul care vin mereu singuri acasă; prietenul care lucrează noaptea, cel îngrijorat pentru că persoana iubită este mereu cu bicicleta sau pentru tatăl în vârstă care iese la cumpărături și locuiește singur, sau partenerul care parcurge zilnic distanțe lungi cu mașina”.

De aici și ideea de a crea o aplicație gratuită menită să solicite și să ofere ajutor atunci când aveți probleme.

Dar cum funcționează?

Odată descărcată și instalată pe telefonul mobil, (Google Play, App Store, App Gallery)  aplicația intră în funcțiune pe smartphone și se activează în caz de pericol. Funcția împotriva agresiunii împotriva femeilor și împotriva oricărei persoane vă permite să trimiteți o cerere de ajutor prin simpla scuturare a telefonului de trei ori sau de mai multe ori (setare variabilă manual). Cei dragi intrați în aplicație vor primi imediat o cerere de ajutor, indicând poziția, permițându-le astfel să știe unde să trimită ajutor sau unde să intervină la fața locului.

Mai are și alte funcții: atât acasă, cât și în aer liber, aplicația recunoaște evenimentele potențial dăunătoare și trimite un raport persoanelor de contact indicate de proprietarul telefonului, care pot fi familie sau prieteni.

Persoanele de contact vor găsi imediat o notificare pe display-ul smartphone-ului lor (cu alertă sonoră) împreună cu locația în care s-a produs accidentul, dând astfel posibilitatea de a interveni la fața locului sau de a chema ajutor extern.

Aceasta este „prima aplicație italiană în domeniul securității” și este disponibilă în 8 limbi (italiană, engleză, franceză, spaniolă, chineză, arabă, japoneză, română), informează Startup Magazine.

Help Family poate fi util și persoanelor cu dizabilități, datorită tehnologiei de urmărire, de fapt permite, în caz de nevoie, să detecteze ultima poziție „vizibilă” a smartphone-ului sau să solicite ajutor pur și simplu scuturând telefonul.

Help Family dorește să ajute în mod concret oamenii, oferind utilizarea gratuită și afiliate la asociații sociale împotriva violenței împotriva femeilor, împotriva violenței de gen, asociațiilor persoanelor cu dizabilități și organizațiilor sau asociațiilor care protejează persoanele aflate în pericol.

 

 

 

×
Subiecte în articol: aplicatie smartphone violenta alerta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close