Antena 3 CNN High Tech Cele mai controversate aplicații ajung și în Europa. Acestea pot folosi datele personale

Cele mai controversate aplicații ajung și în Europa. Acestea pot folosi datele personale

Laurențiu Matache a vorbit, marți, despre aplicațiile controversate de monitorizare a bolnavilor de COVID-19. Acestea pot determina dacă oamenii au intrat în contact cu alte persoane care au virusul sau pot trimite notificări pe smartphone în cazul în care, în apropiere, se află un bolnav de coronavirus.

Cele mai controversate aplicații ajung și în Europa. Acestea pot folosi datele personale
Sursa foto: Youtube / france 24 english
09 Iun 2020   •   13:50

Potrivit realizatorului emisiunuii 24IT, aplicațiile sunt frecvent folosite în Asia, în Orientul Mijlociu, în Emiratele Arabe, însă vor ajunge în curând și în Europa. 

”Acolo dacă încalci sau depășești limita impusă de stat poți să faci chiar trei ani de închisoare. Ceea ce e mai îngrijorător din punctul meu de vedere este că aceste aplicații vor ajunge și în Europa. Deja țări precum Franța, Italia, Irlanda, Austria, etc., vor pune la dispoziția publicului astfel de aplicații și datele strânse încalcă chiar legislația Uniunii Europene”, a declarat Laurențiu Matache. 

Smartphone-urile se pot conecta la alte telefoane din apropiere, folosind Bluetooth. Dacă cineva este infectat, există deja o listă pregătită cu persoanele întâlnite anterior. Telefoanele din listă vor primi notificări de tip push, îndemnând posesorii acestora să îşi facă teste sau să se autoizoleze.

×
Subiecte în articol: aplicatie coronavirus
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close