Antena 3 CNN High Tech Are doar 17 ani şi este aproape de o revoluţie în domeniul medical. Vezi ce inventat o fată de liceu

Are doar 17 ani şi este aproape de o revoluţie în domeniul medical. Vezi ce inventat o fată de liceu

Are doar 17 ani şi este aproape de o revoluţie în domeniul medical. Vezi ce inventat o fată de liceu
Sursa foto: Foto: imedicalapps.com
de N.B.    |    28 Ian 2013   •   14:50

O elevă de liceu din Statele Unite a ajuns în finala concursului Intel Science Talent Search 2013, graţie unui proiect care ar putea reprezenta o revoluţie în asistenţa medicală a cardiacilor din toată lumea, informează Huffington Post.

În vârstă de doar 17 ani, Catherine Wong, elevă a liceului Morristown High School din Morris Township, a primit vestea de la reprezentanţii şcolii ei. Proiectul ei se numără printre cele 40 de idei care vor ajunge pe masa juriului în martie, la Washington D.C, când vor fi puse la bătaie fonduri de 630.000 de dolari.

Aproape 2.000 de aplicanţi au înscris proiecte în concurs pentru a avea şansa să le prezinte la National Geographic Society.

Proiectul elevei, "Un design inovator pentru examinare cardiacă wireless, ieftină, prin telefonul mobile: Telemedicină pentru lumea în dezvoltare", este reprezentat de un sistem care transmite date medicale în timp real prin telefonul mobil, asigurând asistenţă medicală pentru peste două miliarde de oameni, din zone izolate sau ţări sub-dezvoltate ale lumii, care suferă de boli ale inimii.

Dr. Eric Topol, cardiolod la Institutul de cercetare Scripps din California a apreciat proiectul drept unul dintre acele lucruri care "aplatizează" lumea pentru o asistenţă medicală mai bună.

×
Subiecte în articol: inventie boli de inimă inventie
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close