Antena 3 High Tech Cum se va purta următorul război mondial

Cum se va purta următorul război mondial

30 Noi 2015   •   12:31
Cum se va purta următorul război mondial
Sursa foto: Foto: ultradownloads.com.br
În secolul XXI, experții sunt de părere că războaiele nu vor mai cauza distrugeri în teren și vieți pierdute, ci vor afecta sistemele informatice ale oponenţilor.

Cercetătorul american Dan Kuehl, din cadrul Universităţii Naţionale Americane de Apărare, a definit războiul informatic ca fiind „conflictul dintre două sau mai multe grupuri de persoane, purtat în totalitate în mediul virtual”. Bineînţeles, există şi alte definiţii ale acestui termen, din ce în ce mai folosit în ultima vreme.

Este cunoscut faptul că marile puteri ale lumii investesc sume imense de bani în îmbunătăţirea mijloacelor cu care pot fi purtate astfel de războaie. Ţări precum SUA, China sau Rusia folosesc tehnologii avansate atât pentru a-şi îmbunătăţi structurile de comandă militară, cât şi pentru a se apăra în faţa atacurilor informatice. Mai mult decât atât, aceste state sunt capabile să poarte în mod eficient un război în mediul virtual, exploatând cu succes vulnerabilităţile inamicilor, scriu cei de la Gizmodo.

Citiți mai mult pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: sistem informatic
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close