Antena 3 CNN High Tech Experimentul care a scos ce e mai rău din oameni. Cât de periculos este să faci tranzacţii bancare de pe smartphone

Experimentul care a scos ce e mai rău din oameni. Cât de periculos este să faci tranzacţii bancare de pe smartphone

Experimentul care a scos ce e mai rău din oameni. Cât de periculos este să faci tranzacţii bancare de pe smartphone
Sursa foto: Foto: silicon.com
14 Mar 2012   •   13:40
Compania Symantec a realizat recent un studiu care demonstrează ce pericol ne paşte atunci când folosim smartphone-urile pentru a efectua tranzacţii bancare şi cât de mare este tentaţia oamenilor “să scotocească” prin telefonul altuia.

În ce a constat experimentul

50 de telefoane mobile au fost dotate cu sisteme de urmărire prin GPS. „Momeala” a fost apoi „uitată” în mall-uri şi alte zone aglomerate din Statele Unite şi Canada.

Smartphone-urile au fost încărcate cu aplicaţii persoanle, imagini şi date corporative false.

CITEŞTE AICI RAPORTUL COMPANIEI SYMATEC



Rezultate îngrijorătoare

Jumătate dintre persoanele care au găsit mobilele (43%) au încercat să acceseze aplicaţiile de mobile banking şi au „răscolit” prin imaginile aflate în aparate.

Aproape fiecare telefon “pierdut” a fost accesat într-un fel sau altul. Persoanele care au găsit telefoanele au accesat direct aplicaţiile personale şi cele legate de job.

90% dintre cei care au găsit telefoanele au fost interesaţi de programele care gestionează informaţii cu caracter personal. 83% au căutat informaţii despre afacerile posesorilor.

Numai jumătate dintre persoanele care au descoperit telefoanele au încercat să contacteze proprietarul.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close