Antena 3 CNN High Tech Hackerii lovesc în continuare. Victimele WannaCry sunt cele mai afectate

Hackerii lovesc în continuare. Victimele WannaCry sunt cele mai afectate

Hackerii lovesc în continuare. Victimele WannaCry sunt cele mai afectate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Aug 2017   •   09:53

Pe parcursul trimestrului doi din 2017, infractorii cibernetici care distribuie mesaje spam au încercat să profite de temerile utilizatorilor în momentul izbucnirii valului de atacuri WannaCry, în mai, scrie adevarul.ro.

Ştiind că multe persoane au dispozitivele infectate cu acest ransomware şi sunt în căutarea unor modalităţi de a-şi recupera datele criptate, infractorii au trimis e-mail-uri spam şi de phishing (colecatre a datelor), oferindu-le utilizatorilor diferite servicii. Concluziile sunt trase în urma unui raport realizat de Kaspersky Lab.

Atacul ransomware WannaCry a afectat peste 200.000 de computere din toată lumea, creând panică, iar autorii de mesaje spam au profitat de ocazie. Cercetătorii au detectat numeroase mesaje care oferă servicii precum protecţia împotriva atacurilor WannaCry, recuperarea datelor şi, în plus, workshop-uri educaţionale şi cursuri pentru utilizatori. Mai mult, autorii de mesaje spam au implementat cu succes o metodă tradiţională de oferte frauduloase pentru instalarea de actualizări de software pe computerele afectate.

Link-urile redirecţionau însă utilizatorii spre paginii phishing, unde datele personale ale victimelor ar fi fost furate.

 

×
Subiecte în articol: atac cibernetic hacker
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close