Antena 3 CNN High Tech Noua revoluţie în materie de computere. Table PC, computerul interpersonal de la Lenovo

Noua revoluţie în materie de computere. Table PC, computerul interpersonal de la Lenovo

Noua revoluţie în materie de computere. Table PC, computerul interpersonal de la Lenovo
Sursa foto: Foto: muckrack.com
de N.B.    |    07 Ian 2013   •   14:53

Lenovo va lansa IdeaCentre Horizon Table PC, primul "computer interpersonal", care, pe lângă rolul obişnuit de computer, va avea capacitatea să reunească familia în jurul unei singure mese, informează Boston.com.

Conceptul de PC ("personal computer") a dominat piaţa şi modul în care este concepută relaţia dintre om şi computer. Lenovo intenţionează să schimbe acest lucru, lansând un PC de dimensiunea unei mese, care funcţionează ca o tabletă şi poate fi folosită de patru persoane odată.

La prima vedere, computerul pare a fi un all-in-one, asemenea iMac-urilor. Are un ecran de 27 de inchi, interiorul unui computer proiectat pentru Windows 8 şi poate să stea vertical pe masă. Ce diferenţiază IdeaCentre de alte touch-screen-uri all-in-one, este faptul că acesta poate fi aşezat orizontal pentru o partidă de "Monopoly", sau alte aplicaţii destinate mai multor utilizatori, funcţionând optim cu până la zece degete amplasate pe suprafaţa de control.

"Computerul interpersonal" de la Lenovo poate fi utilizat atât vertical, cât şi orizontal, ca masă, dispunând de o serie de aplicaţii create special pentru mai mulţi utilizatori. Totuşi, în ciuda impresiei de mobilitate, IdeaCentre nu este un dispozitiv care să se mute prea uşor, la cele aproape şase kilograme ale sale, este la fel de fixat într-un loc ca un televizor LCD.

Lenovo nu este singura companie care încearcă apele cu conceptul de "masă PC". Surface de la Microsoft a fost o încercare în această direcţie în 2008, nume atribuit mai nou tabletelor companiei, iar Sony a lansat recent Tap 20, un all-in-one care poate fi folosit la orizontală, dar niciunul dintre cele două nu au aplicaţiile special proiectate pentru astfel de utilizare.

Reprezentanţii Lenovo au anunţat că IdeaCentre Horizon Table PC va fi disponibil pe piaţă din vara acestui an, cu preţuri pornind de la 1.699 de dolari.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close