Antena 3 CNN High Tech Obiectele din locuință care blochează semnalul Wi-Fi. Nu ar trebui să fie așezate niciodată lângă router

Obiectele din locuință care blochează semnalul Wi-Fi. Nu ar trebui să fie așezate niciodată lângă router

De cele mai multe ori, motivul pentru care semnalul Wi-Fi este slab nu-l reprezintă un router defect, ci obiectele care se află aproape de acest dispozitiv.

Obiectele din locuință care blochează semnalul Wi-Fi. Nu ar trebui să fie așezate niciodată lângă router
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Sep 2023   •   09:45

În momentul în care semnalul WI-Fi este foarte slab, avem tendința să credem că problema este reprezentată de router, însă principala cauză ar putea fi chiar obiectele aflate în jur.

De exemplu, recipientele mari cu apă sau acvariile pot fi o problemă dacă sunt poziționate aproape de router, deoarece absorb frecvențele radio.

De asemenea, dacă routerul este așezat lângă o oglindă mare, există șansa ca semnalele pe care le trimite să fie deviate,  ducând la crearea unor zone moarte de semnal în casă, unde dispozitivele nu se pot conecta la internet.

Cuptorul cu microunde poate perturba semnalul WI-FI, ca urmare a radiațiilor mici pe care le emite.

Citește și: Toate telefoanele mobile din UE vor avea baterii detașabile, care să poată fi schimbate de orice utilizator. Noua lege a fost adoptată

În plus, obiectele mari pot să blocheze undele radio către dispozitivele pe care dorim să ne conectăm la internet. De aceea, un router nu ar trebui să fie așezat niciodată în spatele canapelei sau a altor obiecte masive.

Căștile sau difuzoarele fără fir pot, de asemenea, să împiedice semnalele Wi-Fi. Proximitatea este, din nou, esențială, perturbările se agravează cu cât păstrezi mai aproape aceste obiecte de router.

De asemenea, monitoarele pentru bebeluși și dispozitivele care emit lumini fluorescente pot emite frecvențe care blochează semnalul de internet, motiv pentru care acestea nu ar trebui să se afle niciodată lângă router, potrivit playtech.ro.

×
Subiecte în articol: internet router
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close