Antena 3 CNN High Tech Raport: Atacurile informatice vor deveni arma preferată în conflicte

Raport: Atacurile informatice vor deveni arma preferată în conflicte

Raport: Atacurile informatice vor deveni arma preferată în conflicte
Sursa foto: atac informatic
04 Feb 2010   •   18:06

Institutul Naţional pentru Studii Strategice - IISS din Londra susţine că atacurile cibernetice ar putea deveni arma preferată în conflictele viitoare. Astfel, atacurile militare cibernetice asupra infrastructurii militare, sistemelor de comunicaţii şi guvernului, sau a pieţelor financiare reprezintă o ameninţare crescândă, dar puţin înţeleasă, la adresa securităţii internaţionale, avertiza organizaţia.
Directorul IISS, John Chipman sublinia că în pofida dovezilor despre atacurile cibernetice în conflicte recente, există puţine analize, iar cum lumea se află în relaţie cu acest tip de conflict precum în anii 1950 referitor la un posibil război nuclear.
Avertismentul a însoţit publicarea la Londra a analizei militare pe 2010, raportul anual al IISS despre capacităţile militare globale şi economia militară.
Studiul mai include şi alte ameninţări de securitate precum războiul din Afganistan, diversificarea militară a Chinei, progresul programului nuclear iranian şi impactul grupurilor teroriste.
Chipman aprecia însă că viitoare conflicte interstatale sau cu actori non-statali vor fi caracterizate din ce în ce mai mult de tehnici de război asimetrice, în special război cibernetic.
El sublinia că guverne ostile ar putea declanşa atacuri nedetectate şi, spre deosebire de armele nucleare şi convenţionale, nu există control internaţional cu privire la folosirea acestei tehnici.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac informatic arma nucleara
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close