În urmă cu câteva luni, una din companiile lui Elon Musk a anunţat că a primit aprobarea autorităților sanitare americane pentru a-și testa implanturile cerebrale pe oameni.
Profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a explicat în direct la Antena 3 CNN ce presupune acest cip implantat în creier și în cât timp va putea fi folosit de către publicul larg.
"Aceste implanturi există deja de mai mulți ani. Ele se utilizează pentru tratamente, în acest moment. Există implanturi pentru a ajuta tratamentul parkinsonului, epilepsiei, depresiei majore și severe. Aceste tratamente se aplică în primul rând când tratamentele clasice nu dau rezultate", a precizat profesorul.
Pe de altă parte el susține că treptat, treptat va putea fi utilizat și de către publicul larg.
"Odată utilizate pentru diverse probleme psihologice sau medicale, aceste implanturi, vor fi utilizate treptat în cazul oamenilor sănătoși pentru a le optimiza performanța, iar primele aplicații par să fi legate de optimizarea atenției și optimizarea memoriei.
Eu am dat o estimare 5-10 ani, dar ce este mai important, este să ne pregătim pentru acel moment. Dacă o astfel de tehnologie va fi disponibilă, oamenii care sunt dispuși să o accepte, ar trebui să poată să o acceseze indiferent de veniturile sau poziția socială", a declarat profesorul Daniel David.