Antena 3 CNN High Tech Reţetele scrise de mână de medici vor putea fi descifrate cu ajutorul telefonului mobil

Reţetele scrise de mână de medici vor putea fi descifrate cu ajutorul telefonului mobil

Vom scăpa de chinul de a descifra rețetele pe care le primim de la doctori. Google lucrează la un sistem care va descifra scrisul de mână al medicilor.

Reţetele scrise de mână de medici vor putea fi descifrate cu ajutorul telefonului mobil
Sursa foto: getty images | megaflopp
de Ştefan Petrică    |    22 Dec 2022   •   11:39

Google Research India a anunțat că va realiza un sistem prin care vom putea digitaliza documentele medicale scrise de mână.

Google a precizat, însă, că nicio decizie medicală nu va trebui să fie luată exclusiv pe baza rezultatelor oferite de tehnologie, relatează Fox News.

Sistemul bazat pe Inteligența Artificială este în curs de dezvoltare.

"Am început să lucrăm la procesul complex de identificare a ceea ce este scris pe rețetele medicale prin construirea unui model de asistență pentru a-l digitiza, folosind inteligenţa artificială (AI), pentru profesioniștii din domeniul sănătății", au scris cei de la Google India.

Utilizatorii acestei aplicații vor fotografia rețeta primită de la medic, iar aplicația Google Lens, va detecta medicamentele prescrise și va oferi automat informații despre acestea.

Noua tehnologie va fi inclusă în gama de utilizări ale Google Lens care poate deja să digitalizeze notițe scrise de mână.

×
Subiecte în articol: retete medici Google telefon
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close