Antena 3 CNN High Tech România, ultimul loc în UE la utilizarea internetului şi locul al patrulea la viteza de conexiune

România, ultimul loc în UE la utilizarea internetului şi locul al patrulea la viteza de conexiune

România, ultimul loc în UE la utilizarea internetului şi locul al patrulea la viteza de conexiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2011   •   17:09

Internetul nu a ajuns la majoritatea românilor şi deşi procentul de utilizatori s-a majorat considerabil în ultimii zece ani, România este în continuare pe ultimul loc la nivel european, conform Agerpres.  Studiul este realizat Internet World Stats şi citat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.

Mai exact, 35,5% din populaţia României foloseşte internetul, procentul pornind de la 3,6% în anul 2000. Totuşi, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol.

Dintre aceşti 35,5% totuşi, doar 21% accesează mediul online în fiecare zi, comparativ cu 53%, media cetăţenilor europeni care intră "pe internet" zilnic.

Fruntaşele clasamentului sunt Olanda şi Suedia, cu procente de 86,6% şi 92,5% respectiv, raportat la întreaga populaţie.

Pentru partidele politice, accesul la internet este în favoarea puterii, 31% din cei interesaţi de mediul politic accesând site-ul Partidului Democrat-Liberal. Imediat pe locul secund vine Partidul Social Democrat, cu 28% din totalul vizitatorilor.

Locul al patrulea la viteza de conexiune la internet

Acelaşi studiu indică, totuşi, faptul că România se află pe locul patru în lume în topul legat de viteza conexiunii la internet.

De asemenea, s-a observat că intervalul orar în care subiecţii studiului navighează cel mai mult pe internet este cuprins între 18:00 şi 24:00 (60%) şi că majoritatea utilizatorilor, 89,5%, sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de viteză.

Studiul a fost realizat în perioada 23-24 februarie 2011, pe un eşantion de 1.146 de indivizi din mediul urban.

×
Subiecte în articol: internet online România UE acces
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close