Antena 3 High Tech Surpriza pregătită de Google pentru utilizatorii motorului de căutare. Ce s-a întâmplat în această dimineaţă

Surpriza pregătită de Google pentru utilizatorii motorului de căutare. Ce s-a întâmplat în această dimineaţă

de O.P.    |    18 Feb 2015   •   09:21
Surpriza pregătită de Google pentru utilizatorii motorului de căutare. Ce s-a întâmplat în această dimineaţă

Motorul de căutare Google şi-a schimbat miercuri logoul pentru a celebra 270 de ani de la naşterea fizicianului Alessandro Volta, inventatorul pilei electrice şi om de ştiinţă al cărui nume a fost dat unităţii de măsură a tensiunii electrice, voltul.

Logoul afişat pe pagina principală a motorului de căutare Google este interactiv, la un click pe butonul din centru afişându-se un filmuleţ care prezintă schematic construirea unei pile electrice, invenţie a lui Alessandro Volta, iar, pe măsură ce aceasta este completată, literele ce formează cuvântul "Google" se aprind.Alessandro Volta a fost un fizician italian care a trăit între 18 februarie 1745 şi 5 martie 1827. Volta s-a născut în oraşul italian Como, într-o familie nobilă, şi a refuzat o carieră bisericească, după cum era tradiţia în familia sa, arătându-se interesat de ştiinţă de la vârsta de 14 ani.

Volta, al cărui nume a fost dat unităţii de măsură a tensiunii electrice (voltul), a publicat prima lucrare despre electricitate, un subiect în vogă în epoca sa, în 1769, iar cartea îl ajută să obţină un post de profesor la un liceu din Como. Zece ani mai târziu ajunge profesor la Universitatea din Pavia.


×
Subiecte în articol: Google Google Doodle

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close