Antena 3 CNN High Tech Tehnologia viitorului: pereţii, maşinile sau chiar mâna ta pot deveni un touchscreen

Tehnologia viitorului: pereţii, maşinile sau chiar mâna ta pot deveni un touchscreen

Tehnologia viitorului: pereţii, maşinile sau chiar mâna ta pot deveni un touchscreen
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
de O.P.    |    21 Oct 2011   •   12:07

Cercetătorii de la Microsoft au dezvoltat un soft care va schimba tehnologia. Este vorba despre senzorul Kinect, un gadget care transformă orice suprafaţă plată într-un ecran tactil.

Acest senzor descoperă orice mişcare, şi poate transforma totul într-un computer mobil. Cei care au testat acest aparat au putut forma numerele de pe o tastatură, care se afla chiar în palma lor.

Cercetătorii au declarat că acesta este primul pas, care va duce în viitor la transformarea oricărui lucru într-un computer portabil. Astfel, nu va mai fi nevoie ca să purtăm după noi laptopurile sau calculatoarele pentru a accesa informaţia.

Omni Touch este o cameră portabilă cu proiecţie de laser, care este montată pe umărul utilizatorului şi conectată la un calculator. Funcţionează după aceleaşi principii ca şi Kinect, senzorul de mişcare care a fost utilizat în realizarea Xbox.

Inventatorii Omni Touch speră să intre cât mai curând pe piaţă, mai ales că gadgeturile touchscreen sunt la mare căutare. Astfel, în câţiva ani, ne vom putea folosi palmele pe post de calculatoare.









×
Subiecte în articol: tehnologie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close