Antena 3 High Tech UE impune păstrarea datelor personale ale internauţilor, în numele luptei anti-terorism

UE impune păstrarea datelor personale ale internauţilor, în numele luptei anti-terorism

de Antena3.ro    |    04 Dec 2010   •   10:00
UE impune păstrarea datelor personale ale internauţilor, în numele luptei anti-terorism
Sursa foto: Foto: ocmc.eu

Păstrarea de date personale ale utilizatorilor de internet sau ale unor simpli utilizatori de telefonie fixă sau mobilă în UE va dura din motive întemeiate, a afirmat vineri comisarul însărcinat cu afacerile interne, Cecilia Malmström (foto), informează AFP.
 
În vederea luptei contra criminalităţii organizate şi terorismului, UE impune din 2006 societăţilor de telecomunicaţii să stocheze anumite date legate de telecomunicaţii - durata, localizarea, numerele apelate etc - pentru o durată cuprinsă între şase luni şi doi ani.
 
Dar această legislaţie este contestată de numeroase asociaţii ce denunţă atingeri aduse protecţiei vieţii private.
 
„Păstrarea de date va rămâne“ şi aceasta „din bune motive“, a răspuns dna Malmström într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în timp ce Comisia a angajat o “evaluare a legii asupra păstrării de date“.
 
„Accesul la datele telecomunicaţiilor este, cel puţin în anumite cazuri, singurul mijloc de a detecta şi urmări crimele grave“, a explicat dna Malmström.

„Noi avem nevoie de păstrarea datelor. Este un instrument pentru a menţine securitatea“ în statele UE, a mai spus ea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close