Antena 3 CNN High Tech Un avion din hârtie a fost lansat în spaţiu de o echipă de entuziaşti britanici

Un avion din hârtie a fost lansat în spaţiu de o echipă de entuziaşti britanici

Un avion din hârtie a fost lansat în spaţiu de o echipă de entuziaşti britanici
12 Noi 2010   •   12:43

O echipă de entuziaşti britanici au lansat şi recuperat apoi o “navetă spaţială fabricată din hărtie şi paie din plastic. Avionul de hârtie are o anvergură a aripilor de aproape un metru şi a fost trimis în atmosferă dintr-un balon cu heliu, relatează BBC, citat de Newser.com.

“Aparatul de zbor” a şi filmat aventura sa din spaţiu, prin intermediul unei mini-camere. A aterizat aproape fără a fi deteriorat, la aproximativ 40 de kilometri de punctul lansării sale.

Proiectul a costat aproximativ 12.000 de dolari. “Am fost uimiţi de succesul proiectului, absolut încântaţi de el”, a spus unul dintre exloratorii spaţiali amatori.

“Nu aş fi crezut că mai găsim avionul. Ar fi putut să ajungă oriunde şi eram sigur că se va face bucăţi”, a mai spus britanicul.



De curând un alt “proiect spaţial” a fost pus în practică de un american, care a trimis împreună cu fiul său, un iPhone în stratosferă, pentru a vedea curbura Terrei.

Dispozitivul a fost ataşat unui balon meteorologic, într-o cutie de polistiren în care a fost fixată şi o cameră video. După opt luni de testare, cei doi au reuşit să ridice balonul la aproximativ 30 de km şi să capteze imagini incredibile ale Pământului.

 



×
Subiecte în articol: spatiu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close