Antena 3 CNN International News Imagini ale mașinii folosite în atacul cu rachete asupra aeroportului din Kabul. Oficial SUA: "Probabil a fost ISIS-K"

Imagini ale mașinii folosite în atacul cu rachete asupra aeroportului din Kabul. Oficial SUA: "Probabil a fost ISIS-K"

Un vehicul civil a fost, aparent, utilizat ca platformă improvizată pentru atacul cu rachete de luni dimineață asupra aeroportului internațional din Kabul, anunță CNN.

Imagini ale mașinii folosite în atacul cu rachete asupra aeroportului din Kabul. Oficial SUA: "Probabil a fost ISIS-K"
de Adrian Iclozan    |    30 Aug 2021   •   10:51

Un material video obținut de CNN arată vehiculul distrus de flăcări în cartierul Khair Khana din Kabul, după ce rachetele au fost lansate.

În imaginile invocate de rețeaua TV, epava vehiculului este acoperită de resturi, geamurile sunt sparte iar cauciucurile, arse și topite.

Mașina pare să fi fost modificată pentru a găzdui șase tuburi de lansare a rachetelor, încă vizibile printre ruinele vehiculului. 

CNN îl citează pe un Zia ud Din, un vânzător de cipsuri de cartofi, a cărui locuință este peste drum de locul unde era parcată mașina.

"Au fost câteva bubuituri puternice. Eram cu toții în casă, toată familia, când am auzit zgomotele. Am alergat în grădină și totul era în flăcări. Din fericire, n-a fost nimeni ucis sau rănit", a spus martorul.

Alți martori spun că una dintre rachete a lovit o clădire iar urmele impactului sunt vizibile pe zidul construcției.

Talibanii și martorii spun că nu s-au înregistrat victime în clădire. 

Combatanții islamiști au izolat zona, dar au permis ulterior accesul jurnaliștilor.

Un oficial american a declarat CNN că rachetele au fost, "probabil", lansate de ISIS-K, dar a adăugat că este prea devreme pentru o concluzie definitivă.

La rândul său, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a precizat că președintele Joe Biden a fost pus la curent în legătură cu atacul cu rachete de la aeroport și că operațiunile americane au continuat neîntrerupte de acest incident.

CNN menționează că rachetele, cinci la număr, au fost neutralizate de sistemul defensiv C-RAM, destinat să protejeze trupele de la sol împotriva loviturilor executate cu rachete, mortiere sau alte piese de artilerie.

Nu există informații privind eventuale victime în urma acestui tir.

Cu o zi înainte, SUA au confirmat că au lovit cu o dronă, în Kabul, un vehicul cu explozibili pe care ISIS-K intenționa să-l folosească într-un atac la aeroport.

×
Subiecte în articol: ISIS-K Kabul atac rachete
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close