Antena 3 CNN International News Alec Baldwin, dat în judecată de familia femeii pe care a împușcat-o pe platoul de filmare

Alec Baldwin, dat în judecată de familia femeii pe care a împușcat-o pe platoul de filmare

Familia Halynei Hutchins, directorul de imagine ucis pe platoul de filmare al filmului „Rust”, toamna trecută, a intentat un proces pentru omor din culpă împotriva lui Alec Baldwin, a companiilor de producție a filmului, a producătorilor și altor membri ai echipei.

Alec Baldwin, dat în judecată de familia femeii pe care a împușcat-o pe platoul de filmare
Sursa foto: Getty Images/ Mark Sagliocco
de Cerasela Stafie    |    17 Feb 2022   •   20:04

Hutchins a fost împușcată mortal în octombrie anul trecut, în timpul unei repetiții pentru o scenă a filmului, care era filmat lângă Santa Fe, New Mexico. Regizorul Joel Souza a fost și el rănit în respectivul incident.

Procesul, intentat în Santa Fe, acuză numeroase încălcări ale standardelor din industrie, de către Baldwin și responsabilii de siguranță pe platoul de filmare, a anunțat avocatul Brian Panish într-o conferință de presă, marți.

Familia Halynei Hutchins susține că producătorii și companiile de producție ”au ales să angajeze cel mai ieftin echipaj disponibil”, menționând că au ”angajat cu bună știință un armurier complet necalificat” și i-au cerut să împartă timpul cu un al doilea rol de asistent de recuzită.

”Continuăm să cooperăm cu autoritățile pentru a afla cum gloanțe reale au ajuns pe platourile de filmare. Orice acuzație cu privire la faptul că Alec a fost iresponsabil este falsă. El, Halyna și restul echipei s-au bazat pe declarația celor doi profesioniști care trebuiau să se asigure că armele nu au gloanțe. Acest protocol a funcționat la mii de filme și nu a existat niciun incident unde un glonț adevărat să rănească pe cineva”, a spus avocatul actorului.

Atât armurierul Hannah Gutierrez Reed, cât și maestrul de recuzită Sarah Zachry sunt numiți în proces, împreună cu directorul asistent Dave Halls, care, conform unei declarații pe propria răspundere depuse anterior, i-a înmânat arma lui Baldwin chiar înainte să se descarce. Avocatul lui Halls a spus că nu el este responsabil pentru verificarea armei.

În timpul unui interviu cu George Stephanopoulos de la ABC, la sfârșitul anului trecut, Baldwin a spus că el și Hutchins vorbeau despre cum să-și poziționeze mâna înainte de a trage. ”N-aș îndrepta niciodată o armă către nimeni și apoi aș apăsa pe trăgaci. "

”Arma trebuia să fie goală; mi s-a spus că am primit o armă goală”, a spus Baldwin în interviu. "Există o singură întrebare... doar una. Și anume, de unde a apărut glonțul respectiv?", a declarat actorul.

Preocupările privind siguranța pe platourile de filmare au rămas neabordate, se arată în proces. Sunt invocate 15 protocoale de siguranță specifice care ar fi fost încălcate, inclusiv utilizarea unei arme adevărate în locul unei arme false, utilizarea muniției reale pe platoul de filmare și depozitarea necorespunzătoare.

”Există reglementări și linii directoare în vigoare astăzi care ar trebui să împiedice așa ceva să se întâmple, dar acestea trebuie aplicate”, a spus avocatul familiei femeii ucise, care-i reprezintă pe soțul și fiul ei. ”Dacă ar fi fost respectate, acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a adăugat.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close