Antena 3 CNN International News Belgia își cheamă ambsadorul la Seul, după ce soția lui a lovit un gunoier. E al doilea scandal în care a fost implicată femeia

Belgia își cheamă ambsadorul la Seul, după ce soția lui a lovit un gunoier. E al doilea scandal în care a fost implicată femeia

Ministrul belgian al afacerilor externe, Sophie Wilmes, a anunţat miercuri rechemarea de urgenţă a ambasadorului Belgiei la Seul, după un nou incident în care a fost implicată soţia acestuia din urmă în capitala sud-coreeană.

Belgia își cheamă ambsadorul la Seul, după ce soția lui a lovit un gunoier. E al doilea scandal în care a fost implicată femeia
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Iul 2021   •   19:41

Xiang Xueqiu, soţia ambasadorului Peter Lescouhier, a avut o altercaţie luni dimineaţă cu un gunoier într-un parc din Seul.

Poliția spune că acest conflict a început după ce un măturător care făcea curățenie a atins-o cu mătura pe Xiang.

Soția ambasadorului a țipat la el și l-a pălmuit de două ori. El a împins-o, și aceasta a căzut.

Gunoierul a chemat poliția, dar nu au fost depuse plângeri. POliția a escortat-o pe Xiang la o clinică din apropiere, după ce aceasta s-ar fi plâns de dureri de spate.

"Dată fiind această nouă situaţie vicepremierul a anunţat că doreşte o revenire de urgenţă" a ambasadorului, au anunţat serviciile sale într-un comunicat.

Fără a vorbi despre circumstanţele incidentului, acestea au justificat decizia prin dorinţa Belgiei de "a menţine relaţii excelente cu Republica Coreea".

Acesta este al doilea incident în care este implicată soţia lui Peter Lescouhier în termen de trei luni la Seul.

În aprilie, ea a fost acuzată de poliţia sud-coreeană că a lovit două vânzătoare care o suspectau de furt într-un magazin de haine.

Ambasadorul însuşi a deplâns un gest "inacceptabil", prezentând scuze pentru "agresiunea" comisă de soţia sa. Cazul a făcut vâlvă în Coreea de Sud, o ţară în care respectarea legilor este foarte preţuită.

La sfârşitul lunii mai Sophie Wilmes a anunţat "încheierea de la sfârşitul acestei veri" a mandatului lui Peter Lescouhier, aflat în post la Seul ca ambasador din 2018.

El urma să se întoarcă în Belgia în această lună, potrivit acestei surse diplomatice.

Însă disputa din parc a avut drept consecinţă scurtarea suplimentară a misiunii sale.

×
Subiecte în articol: Belgia ambasador scandal
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close