Antena 3 CNN International News Comitetul Olimpic revocă acreditarea a doi antrenori din Belarus

Comitetul Olimpic revocă acreditarea a doi antrenori din Belarus

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că Artur Shimak și Yury Maisevich, doi antrenori ai lotului olimpic de atletism din Belarus, au părăsit Satul Olimpic.

Comitetul Olimpic revocă acreditarea a doi antrenori din Belarus
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   09:15

Comitetul a anunțat decizia pe 6 august „în interesul sportivilor ... din Belarus care sunt încă la Tokyo”, se spune într-o declarație pe Twitter.

Comitetul Olimpic a declarat că celor doi antrenori, identificați ca Artur Shumak și Yury Maisevich, li s-a cerut să părăsească imediat satul olimpic și „au făcut acest lucru”.

O comisie disciplinară olimpică a fost înființată pentru a clarifica circumstanțele cazului Kristinei Țimanovskaia și rolurile jucate de cei doi antrenori.

Comitetul Olimpic a precizat că :„Li se va oferi ocazia de a fi audiați”.

După Kristina Țimanovskaia, ajunsă în Polonia, alți doi sportivi din Belarus anunţă că nu se vor întoarce în ţară

Sportiva bielorusă Yana Maksimova şi soţul ei, tot sportiv, Andrei Kravchenko, au anunţat că nu au motive să revină în ţara natală. Maksimova a cerut să se stabilească definitiv în Germania.

„După toate evenimentele care au avut loc, nu intenţionez să mă întorc în Belarus. Am o fiică tânără, nu pot să risc.

Sunt unul dintre acei oameni care nu pot tăcea. Când am trăit şi m-am antrenat în Belarus, ei nu m-au lăsat să plec”, a spus Maksimova, care este în prezent cu familia în Germania.

Sportiva, specialistă în proba de heptatlon, a precizat pe Instagram că ea şi soţul ei au luat decizia de a nu reveni acasă.

Andriei Kravchenko a fost unul dintre cei peste 400 de sportivi care au semnat o scrisoare deschisă, în august 2020, prin care condamna alegerile prezidenţiale trucate şi violenţa de către forţele de securitate împotriva protestatarilor paşnici.

La scurt timp după aceea, a fost expulzat din echipa naţională a Belarusului.

Kristina Țimanovskaia , sfătuită de bunică să nu se întoarcă în Belarus

Atleta bielorusă Kristina Țimanovskaia, aflată de miercuri seară în Polonia, a povestit că a fost sfătuită de rude să nu revină în Belarus şi să stea departe de regimul lui Alexander Lukashenko.

Tsimanouskaya a ajuns la Varşovia cu viză umanitară, după ce a refuzat cererile antrenorilor săi de a se întoarce la Minsk.

Sportiva a declarat că bunica ei a sfătuit-o să nu se întoarcă la Minsk, după ce a fost identificată ca fiind bolnavă mintal la televiziunea de stat.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close