Antena 3 CNN International News Dave Halls, cel care i-a înmânat arma fatală lui Alec Baldwin, a fost dat afară în 2019 după un incident similar, soldat cu un rănit

Dave Halls, cel care i-a înmânat arma fatală lui Alec Baldwin, a fost dat afară în 2019 după un incident similar, soldat cu un rănit

Dave Halls, regizorul-asistent al filmului "Rust", care i-a înmânat lui Alec Baldwin arma fatală, a fost anterior concediat în urma unui incident cu armă de foc, produs pe platourile altei producții și în urma căruia un membru al echipei de filmare a fost rănit, anunță CNN.

Dave Halls, cel care i-a înmânat arma fatală lui Alec Baldwin, a fost dat afară în 2019 după un incident similar, soldat cu un rănit
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2021   •   10:51

Halls (foto) era regizor-asistent în timpul filmărilor pentru pelicula "Freedom's Path" (Calea libertății) din 2019 în ziua în care o armă s-a descărcat "pe neașteptate".

Detonația l-a rănit pe unul dintre membrii echipei de sunet.

Acesta a fost consultat la fața locului și trimis la medic. El s-a reîntors la filmări după câteva zile.

În urma incidentului, Dave Halls a fost concediat și înlocuit de un alt regizor asistent. 

Incidentul din 2019, dezvăluit chiar de compania de producție

Dezvăluirea a fost făcută de compania de producție Rocket Soul Studios.

"La finalul filmărilor în ziua respectivă, contractul lui Dave Halls a fost anulat și i s-au comunicat motivele pentru această decizie. Halls a avut remușcări pentru incident și a înțeles motivele deciziei. Compania a numit un nou regizor-asistent și un nou armurier iar producția s-a încheiat cu succes", a menționat compania.

CNN nu a reușit să-l contacteze pe Halls pentru a comenta incidentul din trecut.

Însă rețeaua de televiziune a difuzat, recent, mărturii care completează tabloul incidentelor de siguranță la filmări în care acesta a fost implicat recent.

Regizorul-asistent Dave Halls, implicat în mai multe incidente de siguranță

Regizorul-asistent al filmului "Rust" a făcut obiectul unor plângeri legate de siguranță și comportament pe platourile de filmare în timpul a două producții cinematografice din 2019.

Două persoane care au colaborat îndeaproape cu Dave Halls au confirmat aceste informații pentru CNN.

Plângerile la adresa acestuia includ nerespectarea protocoalelor de siguranță pentru utilizarea armelor și a dispozitivelor pirotehnice, blocarea benzii pentru vehiculele de intervenție și a ieșirilor în caz de incendiu și exemple de comportament sexual necorespunzător la locul de muncă.

Halls a fost identificat în documentele depuse în instanță drept regizorul-asistent care i-a înmânat lui Alec Baldwin arma cu care ulterior avea să fie ucisă directoarea de imagine Halyna Hutchins.

La momentul respectiv, Halls a strigat "Cold gun" (armă "rece", fără muniție).

CNN o citează pe Maggie Goll, realizatoare de arme de recuzită și pirotehnician autorizat.

Martor: Halls trebuia să anunțe prezența armelor în platou, dar o făcea șeful cu recuzita

Aceasta menționează că, în timp ce lucra la serialul horror "Into the Dark" (În întuneric) în februarie și mai 2019, Halls a neglijat să țină ședințele dedicate siguranței la filmări și a omis constat să anunțe echipa de producție de prezența unei arme pe platou, deși protocolul de siguranță obligă la acest anunț.

"Echipa avea cunoștință de prezența unei arme doar pentru că asistentul responsabilului cu recuzita îi cerea confirmarea lui Dave și anunța situația în fiecare zi", se spune în declarația elaborată de Maggie Goll.

Documentul precizează că "responsabilul cu recuzita anunța în fiecare zi în dacă era necesară o armă în scenele filmate, amplasarea armei, dacă era vorba de o replică din plastic sau cauciuc, o armă dezafectată sau una funcțională, dar 'rece', fără muniție, permițând să fie inspectată arma respectivă înainte de a fi adusă pe platou și înmânată protagonistului scenei".

"Recuzitorul-șef l-a certat frecvent pe Dave pentru faptul că-i lasă să plece pe actori fără să returneze recuzita, inclusiv armele, și pentru că nu făcea anunțurile de siguranță", adaugă Maggie Goll.
 

×
Subiecte în articol: Dave Halls arma incident Freedom's Path
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close