Antena 3 CNN International News O bombă i-a spulberat pe credincioșii strânși într-o moschee, în timpul rugăciunilor de vineri, în Afganistan

O bombă i-a spulberat pe credincioșii strânși într-o moschee, în timpul rugăciunilor de vineri, în Afganistan

O explozie s-a produs, vineri, în timpul rugăciunilor, la o moschee din estul Afganistanului, anunță CNN, care citează surse locale.

O bombă i-a spulberat pe credincioșii strânși într-o moschee, în timpul rugăciunilor de vineri, în Afganistan
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Noi 2021   •   12:38

Deflagrația a avut loc în districtul Spin Ghar din provincia Nangarhar.

AFP citează un oficial taliban care a confirmat că există morți și răniți, fără a preciza numărul acestora.

Potrivit lui Qari Hanif, purtătorul de cuvânt guvernamental pentru provincia Nangarhar, o bombă ar fi fost plasată în moschee și a fost ulterior detonată.

Declarația acestuia este susținută de rezidenți precum Atal Shinwari, care a spus pentru Reuters că explozia a avut loc în jurul orei locale 13:30 și că, aparent, au fost detonate încărcături explozive în interiorul lăcașului de cult.

Surse spitalicești indică cel puțin trei morți dar acest bilanț preliminar neoficial va fi actualizat în orele următoare.

ISIS-K, gruparea jihadistă locală afiliată ISIS, și-a asumat responsabilitatea pentru mai multe atacuri sinucigașe cu bombă după ce talibanii au preluat puterea la Kabul.

Cel mai grav atac a avut loc pe 26 august la aeroportul din Kabul,  în timpul retragerii forțelor coaliției conduse de SUA, când au murit peste 200 de persoane.

Ulterior, ISIS-K a revendicat alte atacuri cu zeci de morți și răniți, comise în principal la moschei, în timpul ceremonialului religios.

×
Subiecte în articol: explozie moschee Nangarhar
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close