Antena 3 CNN International News A murit la o lună după ce a zburat în spațiu cu Căpitanul Kirk la bordul navei Blue Origin, construită de compania lui Jeff Bezos

A murit la o lună după ce a zburat în spațiu cu Căpitanul Kirk la bordul navei Blue Origin, construită de compania lui Jeff Bezos

Unul dintre membrii echipei care a ajuns în spațiu împreună cu actorul William Shatner la bordul navei Blue Origin a murit la o lună după zborul în spațiu, transmite CNN.

A murit la o lună după ce a zburat în spațiu cu Căpitanul Kirk la bordul navei Blue Origin, construită de compania lui Jeff Bezos
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Noi 2021   •   10:29

Este vorba despre Glen de Vries (foto), în vârstă de 49 de ani, care a decedat într-un accident aviatic produs în New Jersey.

De Vries a făcut parte din echipajul zborului Blue Origin din 13 octombrie, în care s-au mai aflat "Căpitanul Kirk" din Star Trek (William Shatner), Chris Boshuizen și Audrey Powers (imaginea următoare).

Poliția statală din New Jersey a anunțat că avionul lui de Vries a căzut joi, în jurul prânzului, într-o zonă împădurită în apropiere de localitatea Hampton Township, la circa 60 de kilometri de New York. 

La bord se aflau Glen de Vries și Thomas P. Fisher, 54 de ani.

Nu au existat supraviețuitori în urma prăbușirii.

Potrivit Administrației aviatice federale (FAA), aparatul Cessna 172, un mic avion cu patru locuri pentru antrenament și agrement, s-a prăbușit "în împrejurări necunoscute într-o zonă masiv împădurită".

NTSB, agenția americană însărcinată cu siguranța zborurilor, a anunțat că investighează incidentul.

Evidențele FAA arată că de Vries avea brevet civil de pilot pentru zbor cu ajutorul instrumentelor, care certifică faptul că titularul poate zbura în condiții de vizibilitate scăzută doar pe baza indicațiilor aparatelor.

Glen de Vries era vicepreședinte al companiei Dassault Systèmes. El nu a dezvăluit suma plătită pentru a ajunge în spațiul cosmic dar a declarat la revenirea pe Pământ că "a meritat".

Dassault Systèmes și Blue Origin și-au exprimat compasiunea în mesaje publice după decesul omului de afaceri.

×
Subiecte în articol: Glen de Vries Blue Origin
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close