Antena 3 CNN International News Ikea oferă spre închiriere un mini-apartament în Tokyo. Chiria va fi 1 dolar pe lună

Ikea oferă spre închiriere un mini-apartament în Tokyo. Chiria va fi 1 dolar pe lună

Retailerul suedez Ikea devine proprietar în Japonia cu un apartament minuscul pe care îl va închiria în Tokyo.

Ikea oferă spre închiriere un mini-apartament în Tokyo. Chiria va fi 1 dolar pe lună
Sursa foto: Twitter/sergioheld
de Alexandra Ionescu    |    26 Noi 2021   •   00:01

Apartamentul de 10 metri pătrați  este situat în districtul Shinjuku și va costa doar 99 de yeni (0,86 USD) pe lună pentru închiriere, potrivit detaliilor publicate de Ikea în această săptămână.

Este disponibilă o singură unitate și este complet mobilată cu mobilier și accesorii Ikea. Compania acceptă cereri de la potențiali chiriași, care trebuie să aibă peste 20 de ani.

Apartamentul va fi apoi închiriat până pe 15 ianuarie 2023, a spus Ikea. Chiriașul va trebui să plătească singur facturile la utilități.

Zece metri pătrați nu înseamnă mult, dar Ikea spune că a muncit din greu pentru a profita la maximum de suprafața disponibilă.

„Cheia este să folosiți bine spațiul vertical”, a spus compania pe site-ul său. „Prin surprinderea tridimensională a camerei, se deschid noi posibilități într-un spațiu limitat.”

Tokyo este unul dintre cele mai dens populate orașe din lume, motivând o tendință pentru microapartamente. Acesta găzduiește puțin peste 14 milioane de oameni, potrivit Guvernului Metropolitan din Tokyo.

Ikea își promovează micul apartament cu ajutorul unui rechin pe nume Blahaj, care apare într-o serie de videoclipuri promoționale publicate pe YouTube.

Personajul Blahaj înfățișează un agent imobiliar specializat în spații mici. În clipuri, Blahaj își expune viziunea pentru micul apartament cu ajutorul unui membru al echipei de design interior Ikea.

Compania are un joint venture, BoKlok, cu compania suedeză de construcții Skanska, care a construit case modulare la prețuri accesibile în Suedia, Finlanda și Norvegia.

În 2019, BoKlok a lansat un nou stil de casă pentru pacienții cu demență, conceput pentru a le permite să continue să trăiască acasă.

Modificările de design au inclus scoaterea oglinzilor din băi și montarea aparatelor de bucătărie cu butoane de modă veche, mai degrabă decât comenzi digitale.

×
Subiecte în articol: Tokyo japonia ikea apartament
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close