Antena 3 CNN International News Mark Zuckerberg i-a enervat pe senatorii din Congres. Confesiunea "cârtiței": "Facebook ridică îngrijorări de siguranță națională"

Mark Zuckerberg i-a enervat pe senatorii din Congres. Confesiunea "cârtiței": "Facebook ridică îngrijorări de siguranță națională"

Frances Haugen a fost întrebată, marți, în cadrul audierii din subcomisia senatorială, dacă Facebook este utilizat de lideri autoritari sau ai organizațiilor teroriste.

Mark Zuckerberg i-a enervat pe senatorii din Congres. Confesiunea "cârtiței": "Facebook ridică îngrijorări de siguranță națională"
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    05 Oct 2021   •   21:07

Ea a spus că astfel de lucruri se întâmplă "cu siguranță" și că managementul companiei este "foarte conștient" de această realitate.

Haugen a lucrat la Facebook în calitate de manager de produs în sprijinul echipei interne de contra-spionaj.

"Echipa mea a lucrat direct la urmărirea participării chineze pe platformă, de pildă, prin supravegherea populației de uiguri în lume. De fapt, îi poți depista pe chinezi pe baza faptului că fac astfel de lucruri. Am mai constatat, de asemenea, participarea guvernului iranian, spionând alți actori statali", a precizat ea.

Ea a estimat că "subdimensionarea constantă" a echipelor Facebook implicate în operațiuni de contra-spionaj informatic și de contra-terorism este "o problemă de siguranță națională".

"Am mari îngrijorări de resortul siguranței naționale referitor la felul cum funcționează Facebook în prezent.

Richard Blumenthal, șeful subcomisiei senatoriale care a audiat-o marți pe Haugen, a sugerat ca aspectele de siguranță națională să fie abordate într-o audiere viitoare.

Senatorii, enervați că Mark Zuckerberg a plecat să navigheze

Mai mulți senatori au criticat faptul că fondatorul și directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a preferat să plece într-o vacanță pe mare în mijlocul scandalului privind politica de conținut a companiei sale și în contextul incidentului tehnic care a afectat, luni, miliarde de utilizatori ai serviciilor platformei.

Duminică, înainte ca Frances Haugen să recunoască public că este la originea amplelor dezvăluiri din interiorul Facebook, Zuckerberg a postat un clip cu soția sa, Priscilla Chan, pe o barcă, și următoarea explicație.

"Navigând cu Priscilla și cu prietenii", a scris Zuckerberg pe paginile sale de Facebook și Instagram, neuitând să menționeze că înregistrarea a fost realizată cu noii "ochelari inteligenți" Facebook.

Când știu că algoritmii lor încurajează polarizarea, dezinformarea și ura, când permit ca 99% din conținutul lor violent să rămână necontrolat pe platformă, inclusiv înainte de insurecția din 6 ianuarie, ce fac ei? După cum știm, Mark Zuckerberg pleacă la să navigheze, fără să prezinte scuze", a remarcat democrata Amy Klobuchar.

Anterior, șeful subcomisiei senatoriale, Richard Blumenthal, afirmase că "Mark Zuckerberg ar trebui să se uite astăzi în oglindă"

"În loc să-și asume responsabilitatea și să dea dovadă de calități de leadership, domnul Zuckerberg pleacă să navigheze", a spus el, în deschiderea audierii lui Frances Haugen.

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg Frances Haugen
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close