Antena 3 CNN International News "O, nu! O luăm de la capăt!" | Legătura între dispariția submersibilului Titan și dispariția zborului MH370

"O, nu! O luăm de la capăt!" | Legătura între dispariția submersibilului Titan și dispariția zborului MH370

Sunetele detectate de salvatorii implicați în căutarea submersibilului "Titan" al companiei OceanGate Expeditions amintesc de căutările istovitoare și fără rezultat ale aeronavei zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, care a dispărut în martie 2014.

"O, nu! O luăm de la capăt!" | Legătura între dispariția submersibilului Titan și dispariția zborului MH370
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   16:03

În pofida unei ample operațiuni internaționale de salvare, epava aparatului nu a fost găsită.

Se presupune că Boeing-ul 777, care a decolat de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing, s-a prăbușit în Oceanul Indian, departe de ruta sa normală, după epuizarea combustibilului și că toți cei 239 de oameni aflați la bord sunt morți.

"Când am auzit prima dată despre bubuituri (zgomotele detectate de salvatori, n.r.) mi-am spus: 'O, nu, o luăm de la capăt'", a declarat la CNN David Gallo, consilier superior în cadrul RMS Titanic Inc., compania care deține drepturile exclusive de salvare în zona epavei "Titanicului".

"Vizitarea" epavei pachebotului scufundat în 1912 era obiectivul celor cinci persoane aflate la bordul submersibilului "Titan", care a dispărut duminică.

Citește și: "De pe altă planetă!" Un expert descrie mediul în care a dispărut submersibilul OceanGate, ce ducea turiști bogați spre epava Titanicului

"În operațiunile de căutare ale MH370 am auzit bubuituri destul de des și întotdeauna s-a dovedit a fi altceva", a explicat Gallo.

El a adăugat că autoritățile "probabil că vor începe să deplaseze nave și instrumente în acea direcție, indiferent dacă este sunetul captat este identificat sau nu, pentru că timpul este scurt".

Gallo a mai spus că provocarea de zgomot subacvatic pentru a atrage atenția salvatorilor este "ceva ce Paul-Henri Nargeolet ar face cu siguranță".

Paul-Henri Nargeolet, un cunoscut explorator francez, este unul dintre cei aflați la bordul submersibilului "Titan".

Garda de Coastă confirmă că a reorientat navele de căutare în zona zgomotelor captate din ocean

Contraamiralul John Mauger, comandant al Gărzii de Coastă americane, a extins eforturile de căutare a submersibilului dispărut după detectarea zgomotelor în ocean cu ajutorul balizelor acustice.

"Nu cunoaștem sursa acelui zgomot, dar am pus aceste informații la dispoziția experților Marinei, pentru a-l cataloga", a declarat el.

Comandamentul internațional unificat care gestionează operațiunile de salvare a submersibilului "Titan" a redirecționat în zona zgomotelor cele două vehicule operate de la distanță pentru căutarea în apă și singura navă de suprafață echipată cu sonar, a precizat contraamiralul american.

Foto: submersibilul "Titan" al companiei OceanGate Expeditions, într-o fotografie nedatată

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close