Antena 3 CNN International News Rușii ar fi ordonat uciderea prizonierilor de război ucraineni | Ordinul, interceptat de forțele de apărare

Rușii ar fi ordonat uciderea prizonierilor de război ucraineni | Ordinul, interceptat de forțele de apărare

Serviciile de informații militare ucrainene au publicat o înregistrare audio despre care afirmă că a fost realizată în urma interceptării comunicațiilor armatei ruse.

Rușii ar fi ordonat uciderea prizonierilor de război ucraineni | Ordinul, interceptat de forțele de apărare
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2022   •   22:12

Înregistrarea conține un ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni captivi într-o regiune din Lugansk, relatează CNN.

"Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a primit o interceptare audio a conversației ocupanților.

Aceasta se referă la ordinul de a ucide toți prizonierii de război ai Forțelor Armate ale Ucrainei, aflați în captivitate în Popasna, regiunea Lugansk", a postat pe Twitter serviciul ucrainean de informații militare.

"Aceasta este o crimă de război flagrantă, o încălcare a dreptului internațional și un alt exemplu grăitor că militarii ruși sunt criminali, violatori și jefuitori", continuă postarea.

În înregistrare audio se aude vocea unui bărbat care spune în rusă:

"Ce pot să vă spun, la dracu (...), pentru Chander, pentru Chander: îi păstrați pe cei mai în vârstă dintre ei iar ceilalți - lăsați-i pe ceilalți să se ducă, pentru totdeauna. Să se ducă pentru totdeauna, la dracu, să nu-i mai vadă nimeni, nici rudele."

CNN menționează că nu poate garanta autenticitatea înregistrării și că a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat anterior o presupusă interceptare a comunicațiilor unui comandant al unei unități terestre rusești.

Potrivit acestuia, aviația rusă plănuia "să radă totul", până la pământ, în jurul uzinei siderurgice Azovstal, ultima redută a apărătorilor ucraineni din Mariupol, acolo unde președintele rus Vladimir Putin a cerut, joi, instituirea unei blocade totale.

De asemenea, SBU a publicat anterior înregistrări audio din interceptări ale traficului radio inamic, în care soldați ruși discută despre uciderea și violarea civililor.

Serviciul de informații externe al Germaniei a interceptat, de asemenea, comunicații radio în care militarii ruși vorbeau despre împușcarea soldaților și civililor din Ucraina.

Observatorii militari ai agresiunii ruse în Ucraina au remarcat o tendință a trupelor Moscovei de a folosi comunicații nesecurizate, ceea ce facilitează interceptarea lor.

Foto: combatanți ai regimentului "Ahmat Kadîrov" fotografiați la Popasna, în regiunea ucraineană Lugansk, aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Popasna Luganskț prizonieri de război
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close