Antena 3 CNN International News 600 de probe, inclusiv gloanțe reale, colectate de pe platoul ”Rust”, unde Alec Baldwin a împușcat doi oameni

600 de probe, inclusiv gloanțe reale, colectate de pe platoul ”Rust”, unde Alec Baldwin a împușcat doi oameni

Autoritățile din SUA au ridicat 600 de probe de pe platoul de filmare al ”Rust”, unde Alec Baldwin a împușcat doi oameni, inclusiv gloanțe reale.

600 de probe, inclusiv gloanțe reale, colectate de pe platoul ”Rust”, unde Alec Baldwin a împușcat doi oameni
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    27 Oct 2021   •   20:48

Anchetatorii au ținut prima conferiță de presă de la teribilul accident. Oficialii au explicat că ancheta este în desfășurare și că fac tot posibilul să elucideze ce s-a întâmplat și dacă e cazul să acuze pe cineva pentru crimă.

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a explicat că au fost ridicate 600 de probe de pe platourile de filmare, inclusiv gloanțe reale. Toate acestea urmează să fie analizate.

”Am recuperat ceea ce credem că este posibil să fie muniție reală de pe platoul de filmare. Toate articolele vor fi trimise la laboratorul criminalistic al FBI pentru analiză”, a spus acesta.

Arma cu care a tras Baldwin este în posesia autorităților: ”am strâns circa 600 de probe. Acestea includ trei arme de foc, aproximativ 500 de cartușe și mai multe obiecte de îmbrăcăminte și accesorii. Credem că avem în posesia noastră arma de foc care a fost folosită de Baldwin. De asemenea, credem că avem cartușul de la glonțul care a fost tras din armă.”

”Suspectăm că pe platoul de filmare existau mai multe gloanțe reale. Această anchetă este în desfășurare, așa că nu voi discuta cum au ajuns acolo, dar bănuim că existau. Acest lucru va fi stabilit când se va face testarea de către laboratorul criminalistic”, a spus Mendoza.

În total, trei persoane au manevrat arma cu care a fost ucisă Halyna Hutchins, directorul de imagine. Înainte să ajungă în mâinile lui Alec Baldwin, aceasta a trecut pe la alți doi membri ai echipei de filmare - asistentul de regie și armurierul.

”Toți trei au cooperat în anchetă și au dat declarații”, a subliniat Mendoza.

Până în prezent, nimeni nu a fost arestat sau pus sub acuzare, a spus procurorul districtual Mary Carmack-Altwies. ”Dacă faptele, dovezile și legea susțin acuzațiile, atunci voi iniția urmărirea penală la momentul potrivit. Toate opțiunile sunt deschise în acest moment. Nu iau decizii pripite și nu mă grăbesc să judec”, a adăugat ea.

Autoritățile au explicat că este mult prea devreme pentru a vorbi de vinovați și acuzații, ancheta fiind în desfășurare. ”Mă bazez pe fapte susținute de dovezi, pe martori cooperanți și credibili și subliniez importanța continării anchetei complexe”, a subliniat procurorul.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close