Antena 3 CNN International News Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, probleme medicale de ultimă oră. Și-a anulat participarea la evenimentul public de duminică

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, probleme medicale de ultimă oră. Și-a anulat participarea la evenimentul public de duminică

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a anulat participarea la evenimentul comemorativ "Duminica pomenirii" (Remembrance Sunday), desfășurat duminică, în centrul Londrei, transmite CNN.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, probleme medicale de ultimă oră. Și-a anulat participarea la evenimentul public de duminică
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Noi 2021   •   12:01

Potrivit unui comunicat de la Palatul Buckingham, regina a decis să nu participe după ce a suferit o entorsă la spate.

"Majestatea sa este dezamăgită că ratează comemorarea", precizează declarația oficială.

"Duminica pomenirii" este un eveniment organizat în Regatul Unit pentru a comemora contribuția militarilor și civililor din Regatul Unit și fostele teritorii britanice în cele două războaie mondiale și în conflictele ulterioare.

Ceremonia are loc în cea de-a doua duminică din luna noiembrie.

Prințul Charles urma să depună o coroană în numele reginei, notează CNN.

Joi, oficialii Palatului Regal confirmaseră că Elisabeta, în vârstă de 95 de ani și căreia medicii i-au recomandat recent odihnă, s-a refăcut suficient pentru a participa la ceremonia comemorativă.

Conform unei surse citate de CNN, decizia reginei de a se retrage de la Remembrance Sunday din cauza entorsei suferite nu are legătură cu odihna care i-a fost anterior recomandată de medici.

Regina Marii Britanii, trimisă la odihnă de medici

În urmă cu două săptămâni, medicii îi recomandau suveranei Marii Britanii cel puțin două săptămâni de odihnă, fără vizite oficiale.

Anterior, regina a petrecut o noapte în spital pentru prima dată în opt ani, înainte de a se întoarce la Castelul Windsor, pe 21 octombrie.

Conform declarațiilor oficiale, internarea s-a făcut pentru "investigații preliminare".

Elisabeta și-a anulat, atunci, vizita în Irlanda de Nord tocmai la sfaturile medicilor, care i-au recomandat odihnă.

Înainte de internarea din octombrie, suverana Marii Britanii a fost spitalizată ultima dată în anul 2013, după ce a manifestat simptome de gastroenterită. Ea și-a anulat, atunci, o vizită la Roma.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close