Antena 3 CNN International News Șapte copii uciși și cinci răniți într-un atac al armatei nigeriene

Șapte copii uciși și cinci răniți într-un atac al armatei nigeriene

Armata nigeriană a ucis și rănit copii într-un atac aerian în Nigerul vecin, au declarat duminică un guvernator local din Niger, televiziunea de stat și o agenție de ajutor. Forțele armate nigeriene au declarat că încă investighează incidentul.

Șapte copii uciși și cinci răniți într-un atac al armatei nigeriene
Sursa foto: Getty Images/ Alexander Koerner - Imagine cu caracter ilustrativ
de Cerasela Stafie    |    21 Feb 2022   •   13:46

Atacul a avut loc vineri în satul Nachadé din regiunea Maradi, Niger, la câțiva kilometri de granița cu Nigeria, a declarat Chaibou Aboubacar, guvernatorul Maradi. El a spus că șapte copii au fost uciși și cinci răniți.

Oficialul nu a precizat de unde a știut că forțele nigeriene au efectuat atacul. Televiziunea de stat din Niger a spus același lucru, fără a furniza dovezi.

"Ca o chestiune de politică, Forțele Aeriene nigeriene nu fac incursiuni în zone din afara granițelor teritoriale ale Nigeriei. Aceasta este politica noastră", a declarat generalul-maior Jimmy Akpor, directorul de informații pentru apărare al Nigeriei. El a spus că o anchetă este în curs.

Organizația medicală de caritate Medecins Sans Frontieres, care a îngrijit unii dintre răniți, a confirmat atacul, anuntând că 12 persoane au murit, inclusiv patru copii. Locuitorii din zona respectivă au declarat pentru MSF că forțele nigeriene urmăresc niște oameni care au fugit dintr-un oraș de graniță.

Motivul specific al atacului este clar nici până în prezent. S-a întâmplat într-o regiune în care banditismul este obișnuit și în care ambele guverne se tem că insurgenții islamiști cu legături cu organizația teroristă Stat Islamic câștigă teren.

×
Subiecte în articol: copii copii uciși atac armata Nigeria Niger
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close