Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski anunță primul val de luptători străini în Ucraina | Rușii blochează evacuarea femeilor și copiilor din Mariupol

Volodimir Zelenski anunță primul val de luptători străini în Ucraina | Rușii blochează evacuarea femeilor și copiilor din Mariupol

Primii luptători străini au ajuns în Ucraina pentru a ajuta la apărarea țării în fața invaziei trupelor ruse.

Volodimir Zelenski anunță primul val de luptători străini în Ucraina | Rușii blochează evacuarea femeilor și copiilor din Mariupol
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Mar 2022   •   14:25

Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Ucraina îi întâmpină pe voluntarii străini. Primii 16.000 sunt deja pe drum pentru a apăra libertatea și viața, pentru noi și pentru toată lumea", a transmis el într-un mesaj pe Facebook.

Guvernul de la Kiev a făcut apel la voluntari de pe tot mapamondul pentru a se alătura defensivei ucrainene.

Zelenski nu a specificat de unde provin luptătorii străini pe care i-a anunțat.

CNN notează că SUA, Marea Britanie și alte state și-au instruit cetățenii să nu se implice în luptele din Ucraina însă guvernele acestor țări continuă să furnizeze arme și ajutor umanitar Kievului, în paralel cu sancțiunile fără precedent impuse Rusiei după invazie.

Primarul din Mariupol: "Rușii au blocat evacuarea femeilor și copiilor din oraș"

Într-o altă evoluție a crizei provocată de Rusia în Ucraina, Vadim Boicenko, primarul orașului asediat Mariupol, a declarat că armata rusă provoacă o catastrofă umanitară în oraș.

"Rușii blochează aprovizionarea și reparația rețelelor de electricitate, apă și încălzire. Au avariat deja căile ferate. Au distrus poduri și au lovit trenuri, astfel încât să nu putem evacua femeile, copiii și bătrânii din Mariupol", a scris primarul pe Telegram.

Potrivit lui Boicenko, rușii bombardează de șapte zile infrastructura critică și blochează aprovizionarea cu alimente a orașului, după tactica blocadei de la Leningrad, în Al Doilea Război Mondial.

Primarul, care a subliniat că orașul nu mai are electricitate, apă și căldură, a spus că lucrează împreună cu instituțiile internaționale pentru crearea unui coridor umanitar, însă nu este clar care sunt șansele să se materializeze această inițiativă.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski luptători străini
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close