Antena 3 CNN International News Adulții care se vaccinează anti-COVID primesc gratuit un joint cu marijuana, până luna viitoare, în Washington

Adulții care se vaccinează anti-COVID primesc gratuit un joint cu marijuana, până luna viitoare, în Washington

Oficiali din Consiliul statului american Washington pentru lichior și canabis (LCB) au acordat, luni, comercianților licențiați pentru vânzarea de canabis permisiunea să ofere le ofere câte o țigară (joint) cu marijuana rulată în prealabil adulților care se imunizează împotriva COVID-19 într-un punct de vaccinare organizat în magazin.

Adulții care se vaccinează anti-COVID primesc gratuit un joint cu marijuana, până luna viitoare, în Washington
Sursa foto: cnn
de Adrian Iclozan    |    09 Iun 2021   •   09:13

Promoția, pe care LCB a intitulat-o "Joints for Jabs" (Jointuri în schimbul vaccinării), vizează să popularizeze și să susțină efortul statal de imunizare, conform instituției.

LCB susține că a primit numeroase oferte de ajutor din partea comercianților de canabis.

Promoția se adresează adulților cu vârste de cel puțin 21 de ani și expiră în 12 iulie.

În săptămânile anterioare, LCB a recurs la alt tip de stimulente, anunțând că persoanele care se vaccinează vor primi gratis bere, vin și cocktailuri.

În mai multe state americane, autoritățile încearcă să motiveze populația să se vaccineze oferind o gamă largă de bunuri și servicii, de la gogoși la bilete la meciurile de baseball.

În Ohio, a fost chiar organizată o loterie, derulată pe parcursul mai multor săptămâni, la care participanții vaccinați pot câștiga un premiu de un milion de dolari sau o bursă plătită de stat la colegiu. 

În Washington, aproape 49% dintre rezidenți sun complet vaccinați, conform datelor citate de CNN iar obiectivul la nivel de stat este un procentaj de 70%.

×
Subiecte în articol: Washington marijuana
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close