Antena 3 CNN Life Alarmant! Ce pățești dacă nu porţi ochelari de soare iarna aceasta!

Alarmant! Ce pățești dacă nu porţi ochelari de soare iarna aceasta!

Alarmant! Ce pățești dacă nu porţi ochelari de soare iarna aceasta!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Dec 2018   •   18:55

Chiar dacă majoritatea oamenilor îşi cumpără ochelari de soare doar în sezonul estival, puţini sunt cei care au înţeles cât de important este ca aceştia să nu îţi lipsească nici iarna.

Din cauza zăpezii, razele de soare reflectă o lumină puternică foarte dăunătoare pentru retina ochilor tăi. Iată la ce alte riscuri te mai supui:

Ochi uscaţi

Iarna, nu doar lumina puternică, amplificată de albul zăpezii, îţi poate dăuna. Vântul aspru sau fulgii de nea care ajung în contact cu ochii tăi pot determina apariţia sindromului de ochi uscaţi sau, cum mai este cunoscut popular, de nisip în ochi. Din cauza senzaţiei neplăcute, vei avea tentaţia de a duce mereu mâna la ochi, dintr-un instinct al organismului de a crea forţat lacrimi, care ar lubrifia ochii. E imposibil să ai mâinile în permanenţă curate, deci vei duce la ochi microbi şi particule de praf, care ţi-ar putea crea mari probleme. Practic, intri într-un lanţ al slăbiciunilor infinit. Ochelarii de soare vor crea o barieră care va stopa senzaţia neplăcută de ochi uscaţi, prin urmare îi vei păstra lubrifiaţi natural şi într-o igienă perfectă.

Clipit excesiv

Un alt reflex al organismului este acela de a încerca prin orice metodă să elimine senzaţiile neplăcute, cum este cea a ochilor uscaţi. Aşa poţi începe să clipeşti excesiv, ceea ce nu numai că va fi inestetic, dar nu te va lăsa să te concentrezi pe ce ai de făcut. Imaginează-ţi situaţia în care eşti la volan şi, în loc să ai o atenţie sporită asupra evenimentelor din trafic, va trebui să strângi ochii şi să aştepţi ca aceştia să îşi revină la starea lor normală. O singură secundă de neatenţie ar putea fi fatală, aşa că fă tot posibilul să porţi ochelari de soare la volan.

Apariţia ridurilor

Din cauză că te vei chinui să vezi ceva cât mergi prin zăpadă, pielea din jurul ochilor tăi va sta încordată mereu, ceea ce înseamnă că vei crea scenariul perfect pentru apariţia ridurilor. Totodată, lumina care se va reflecta în zăpadă îţi poate afecta pielea fină din jurul ochilor, care este foarte puţin vascularizată. Cel mai probabil, nu îţi doreşti ca ochii tăi să fie ridaţi şi îmbătrâniţi înainte de vreme, aşa că alege să stai departe de razele de soare.

sursa: kfetele.ro

 

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close