Antena 3 CNN Life Atenție, domnilor! Româncele sunt atrase de acest tip de bărbați!

Atenție, domnilor! Româncele sunt atrase de acest tip de bărbați!

Atenție, domnilor! Româncele sunt atrase de acest tip de bărbați!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Dec 2018   •   16:56

În ultimii ani, barba a început să primească din ce în ce mai multă atenție. În trecut, bărbații cu barbă erau văzuți ca neîngrijiți, dezordonați. Cu toate acestea, imaginea bărbaților cu barbă s-a schimbat.

Bărbații care au grijă de părul lor facial sunt văzuți ca fiind mai eleganți. O barbă poate fi o unealtă excelentă pe care o poate folosi cineva pentru a se distinge, scrie Eva.ro.

Potrivit unui studiu din 2016, femeile sunt mult mai probabil să fie atrase de bărbații cu barbă decât cei care au fața relativ lipsită de păr facial. La nivelul multor specii, trăsăturile sexuale secundare masculine au evoluat prin alegerile feminine, deoarece oferă beneficii indirecte sau beneficii directe, cum ar fi fertilitatea crescută sau supraviețuirea.

Caracteristicile faciale tipice masculine, cum ar fi un maxilar mai proeminent ar putea semnala o stare de sănătate bună, pe când barba poate indica vârsta bărbaților și dominația socială masculină.

Studiul a ajuns la concluzia că fețele extrem de masculine sau extrem de feminine sunt mai puțin atrăgătoare. Într-o oarecare măsură, barba diminuează efectele polarizante ale masculinității sau feminității extreme, ascunzând elementele faciale care contribuie la aceste trăsături.

În cele din urmă, barba se pare că îi favorizează pe cei care încearcă să fie într-o relație pe termen lung cu femeile pe care le întâlnesc. Pentru bărbații care caută o relație pe termen scurt, femeile sunt de obicei mai atrase de fețele masculine, indiferent dacă acestea au barbă sau nu.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close