Antena 3 Life Atenție, români! Acest tip de tigăi au fost puse pe lista neagră!

Atenție, români! Acest tip de tigăi au fost puse pe lista neagră!

15 Mai 2019   •   18:23
Atenție, români! Acest tip de tigăi au fost puse pe lista neagră!
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Tigăile antiaderente, adică teflonate sunt cele mai utilizate, fiindcă sunt practice: se încing uşor şi ceea ce prăjeşti în ele nu se prinde.

În plus, nu trebuie să pui mult ulei în ele. Totuşi, acestea sunt şi cele mai toxice vase de bucătărie, fiindcă teflonul (adică PTFE, denumirea necomercială) eliberează în aer, dar şi în alimente fumuri toxice, atunci când sunt încălzite la temperaturi înalte. Studiile realizate de-a lungul timpului au confirmat efectele nocive ale fumului emanat de teflonul încălzit, potrivit Adevarul.

Primele manifestări care apar atunci când ne expunem la acest tip de fum sunt cele asemănătoare cu simptomele răcelii şi gripei. Elementul toxic care se acumulează în hrana gătită în tigăi cu teflon se numeşte acid perfluorooctanoic, pe scurt, PFOA, care este suspectat că ar favoriza apariţia cancerului.

De asemenea, alte studii au arătat că PFOA ar fi vinovat şi pentru creşterea nivelului colesterolului, dar şi pentru apariţia afecţiunilor tiroidiene şi pentru infertilitate. „Chiar dacă substanţele toxice emanate la o preparare termică în tigăile teflonate sunt în cantitate mică, e important să ştii că acestea se acumulează, totuşi, în organism. Şi nu trebuie să se sperie nimeni, dar ar fi bine să se ia, totuşi, măsuri, fiindcă există opţiuni“, spune Glassman.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close