Antena 3 CNN Life Azi este o zi cu o mare însemnătate pentru hoți!

Azi este o zi cu o mare însemnătate pentru hoți!

Azi este o zi cu o mare însemnătate pentru hoți!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Aug 2018   •   16:54

Corespondentul american de investigaţii Jeff Rossen a mers într-o închisoare de maximă securitate din New York pentru a vorbi cu David Solano, un bărbat condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a jefuit mai mult de 100 de oameni.

Cei doi au realizat o listă cu sfaturi care îi pot salva pe oameni în cazurile unei tâlhării:

Nu te opri din drum, continuă să mergi. Un hoţ va încerca să te oprească din drum atunci când vrea să te atace. „Ţine-l la distanţă şi nu te opri din mers“, spune Solano.

Fă cât mai mult zgomot. „Persoana care va opune cea mai mică rezistenţă este ţinta perfectă“, a spus Solano, recunoscând că în această categorie se încadreaz[ în specialii vârstnicii.

Niciodată nu lupta fizic cu tâlharul. „Dacă nu eşti un luptător bun, nu este recomandat să începi lupta, pentru că tocmai ai agravat situaţia. S-ar putea să îl înfurii mai tare“, a avertizat Solano.

Fii atent când mergi pe străzile slab iluminate. În suburbii, eşti vulnerabil la un jaf atunci când te afli pe străduţele mai puţin luminate. Bărbatul a recunoscut chiar că el îşi avertiza propria familie să se uite foarte bine prin ferestrele autoturismului înainte de a deschide uşa.

Mare grijă în zilele de vineri. „Ziua preferată a tâlharilor este vinerea. Hoţii presupun că ai încasat salariul, iar un premiu pentru tine este un premiu şi pentru ei“, a spus Solano. Deci, fiţi foarte prudenţi la sfârşitul săptămânii.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close