Antena 3 CNN Life Rece sau la temperatura camerei? Cum este mai idicat să consumăm apa pentru a ne menţine sănătoşi

Rece sau la temperatura camerei? Cum este mai idicat să consumăm apa pentru a ne menţine sănătoşi

Apa la temperatura camerei este mai bună decât apa rece? La un moment dat, cu toții ne-am pus această întrebare. Pe lângă preferința fiecăruia, există beneficii dovedite științific în a bea o cană de apă la temperatura camerei, precum şi un pahar de apă rece. Întrebarea este când să bem apă mai caldă şi când să o alegem pe cea rece?

Rece sau la temperatura camerei? Cum este mai idicat să consumăm apa pentru a ne menţine sănătoşi
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2023   •   12:00

Apa rece este mai bună pentru antrenament

În timpul unui antrenament, consumul de apă rece te poate ajuta să faci exerciții pentru perioade mai lungi de timp. Apa rece menține temperatura corpului mai scăzută, ceea ce duce la cantități mai mari de energie și oprește epuizarea.

Apa la temperatura camerei poate ajuta la procesul de digestie 

Temperatura camerei sau apa caldă ajută la începerea procesului de digestie după o masă grozavă. Apa la temperatura camerei dizolvă alimentele grele pe care organismul tău le-ar procesa greu în mod normal. 

Apa rece stimulează metabolismul

Când vine vorba de stimularea metabolismului, trebuie să lucrați la creșterea temperaturii generale a corpului.  De aceea, consumul de apă rece accelerează de fapt procesul de creștere a temperaturii corpului, deoarece corpul tău lucrează mai mult pentru a se încălzi.

Apa rece te face mai alert

Te-ai întrebat vreodată de ce te simți atât de plin de energie după ce ai băut o cană cu apă rece? Apa rece ajută la producerea de adrenalină. Când simțiți o pierdere a motivației la birou sau acasă, întindeți-vă la o cană de apă rece pentru a vă oferi impulsul necesar pentru a reveni la ceea ce lucrați.

Apa la temperatura camerei menține hidratarea

Dacă bei apă la temperatura camerei pe tot parcursul zilei, te vei simți mai puțin însetat în comparație cu o bea rece. Dezavantajul acestui lucru este să nu bei suficientă apă. Pentru a rămâne rece, corpul tău va transpira și va pierde cantitatea minimă de apă pe care o consumi. Menține un nivel sănătos de apă bând cantitatea recomandată, chiar dacă nu îți este atât de sete.

×
Subiecte în articol: apă rece hidratare
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close