Antena 3 Life Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ești lovit de fulger. Cum poți să supraviețuiești șocului

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ești lovit de fulger. Cum poți să supraviețuiești șocului

30 Mai 2019   •   11:17
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ești lovit de fulger. Cum poți să supraviețuiești șocului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

proximativ 1000 de oameni mor, anual, după ce sunt loviți de fulger. Temperatura unui fulger atinge până la 30.000 de grade Celsius și sunt transmiși peste zece milioane de volți. Nu e de mirare că sunt rare cazurile în care cineva poate supraviețui unei asemenea forțe. 

Când străbate corpul uman, fulgerul afectează în primul rând organele interne, mai ales inima, şi legăturile nervoase. În unele cazuri, nu lasă nici o urmă evidentă pe corp, în altele, provoacă arsuri serioase. Durează mai puţin de o secundă ca descărcarea electrică să străbată corpul şi să se scurgă în pământ.

Cu cât ai un organism mai viguros şi mai rezistent, cu atât ai şanse mai mari să trăieşti după ce ai fost lovit de fulger. Mulţi dintre cei care au scăpat cu viaţă, fără probleme grave de sănătate, au descoperit câteva luni mai târziu efecte nebănuite. Au pierdut controlul asupra membrelor, aveau probleme de memorie, auzeau tot felul de sunete imaginare.

Continuarea aici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close