Antena 3 CNN Life Cea mai bună omletă din lume. Ingredientul secret pe care-l folosesc marii bucătari. Rețeta zilei

Cea mai bună omletă din lume. Ingredientul secret pe care-l folosesc marii bucătari. Rețeta zilei

Rețeta de omletă cu care nu dai greș! Dacă ai senzația că o omletă pufoasă este așa doar pentru că au fost ouăle proaspete sau a avut bucătarul noroc, te înșeli. Există mai multe trucuri pentru ca acest preparat să fie nu doar gustos, ci și pufos.

Cea mai bună omletă din lume. Ingredientul secret pe care-l folosesc marii bucătari. Rețeta zilei
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    22 Iun 2020   •   06:00

Luați două sau trei ouă, pentru o porție, asigurați-vă că sunt proaspete folosind trucul simplu cu plutirea. E important să nu le mai folosiți dacă putesc, pentru că asta înseamnă că sunt vechi

Bateți ouăle foarte-foarte bine pentru ca omleta să prindă volum. Țineți cont că trebuie să amestecați bine ouăle înainte de a le pune în tigaie. Nu uitați nici de sare.

Ingredientul-minune folosit de bucătari pentru omletă

Dacă lăsați compoziţia să se aşeze (până încingeți tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă. Așa că puneți imediat ce ați terminat de bătut ouăle în tigaie. E important să nu puneți produse lactate în aceasta înainte de prăjire, ci imediat după.

Ingredientul-minune folosit de marii bucătari pentru omletă este bicarbonatul de sodiu. De ce? Este simplu - are efectul apreciat de toată lumea: o face mai pufoasă. 

Dacă vreți să obțineți o omletă ușoară și pufoasă, ar trebui să separați albușul și gălbenușurile de ou, să așezați albusurile separat, apoi să amestecați gălbenușurile. „Pufos” înseamnă aer, iar folosirea sifonului de copt este doar un mod de a face asta chimic.

Puteți „adăuga” aer în mod mecanic și puteți evita potențialele schimbări de aromă din bicarbonat.

×
Subiecte în articol: rețeta omleta ingredient omleta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close