Antena 3 CNN Life Cea mai simplă metodă pentru a îți îmbunătăți fluiditatea de a vorbi o limbă străină

Cea mai simplă metodă pentru a îți îmbunătăți fluiditatea de a vorbi o limbă străină

Cea mai simplă metodă pentru a îți îmbunătăți fluiditatea de a vorbi o limbă străină
30 Iun 2018   •   12:55

Cei care încearcă să învețe o nouă limbă pot observa faptul că alcoolul consumat în moderație îi poate ajuta să vorbească mai fluent limba respectivă. Este demonstrat faptul că o bere sau un pahar de vin poate reduce inhibițiile, ceea ce poate face ca pentru unii oameni să fie mai ușor să își depășească nervozitatea sau ezitarea atunci când vorbesc o limbă străină. 

Cercetătorii britanici și olandezi au efectuat un experiment publicat săptămâna aceasta în Jurnalul de Psihofarmacologie care analizează acest fenomen. Rezultatele au arătat că participanții la studiu au vorbit mai fluent după o doză mică de alcool, chiar dacă ei nu își dădeau seama de acest lucru pe moment. 

Studiul a inclus 50 de vorbitori nativi de germană care studiau la Universitatea din Maastricht, situată în Olanda, în apropiere de granița cu Germania. Toți participanții la studiu au spus că sunt consumatori de alcool și deoarece clasele lor erau predate în limbă olandeză, toți trecuseră recent un examen care demonstra competența limbii olandeze. Fiecare persoană din studiu a fost rugată să aibă o conversație lejeră, de două minute, cu un intervievator în limbă olandeză. Înainte de această discuție, jumătate a primit apă iar cealaltă jumătate a primit o băutură alcoolică pentru consum. Conversațiile au fost înregistrate și apoi oferite unor vorbitori nativi de olandeză care nu știau cine consumase alcool și cine nu.  

Potrivit celor care au ascultat inregistrările, participanții care consumaseră alcool au vorbit mai bine. În mare, vorbitorii nativi de olandeză au apreciat că persoanele din grupul ce consumaseră alcool erau mai fluenți, și aveau în special pronunția mai bună decât cei aflați în grupul celor ce consumaseră doar apă. 

Autorii subliniază faptul că doza de alcool folosită în studiu era una mică și că nivelurile mai ridicate de consum ar putea să nu aibă aceste efecte benefice. La urma urmei, consumul excesiv de alcool poate avea fix efectul opus asupra limbajului și poate duce chiar la probleme de comunicare. 

În timp ce studiul nu a măsurat stările psihice ale oamenilor sau emoțiile, autorii spun că este posibil ca o doză de alcool scăzut sau moderată poate  "reduce anxietatea lingvistică" și prin urmare, crește nivelul de competență. "Acest lucru ar putea permite vorbitorilor de limbi străine să vorbească mai fluent limba respectivă după consumul unei cantități mici de alcool", au concluzionat experții.  

Sursă: TIME 

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close