Antena 3 Life CERT-RO avertizează utilizatorii Instagram: Tentative de fraudă pentru obținerea de date personale sau financiare

CERT-RO avertizează utilizatorii Instagram: Tentative de fraudă pentru obținerea de date personale sau financiare

de Mia Lungu    |    08 Iun 2021   •   23:45
CERT-RO avertizează utilizatorii Instagram: Tentative de fraudă pentru obținerea de date personale sau financiare
Sursa foto: Hepta

CERT-RO avertizează asupra unor tentative de fraudă ce vizează utilizatorii Instagram. Atacatorii pretind că lucrează la Centrul de Suport și trimit mesaje în care amenință cu închiderea contului, dacă utilizatorul nu furnizează date personale sau financiare.

Conform Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), mesajele reprezintă o tentativă de phishing și au scopul de a determina utilizatorii să le transmită atacatorilor date personale, date financiare și de autentificare.

Mesajele nu sunt trimise doar prin intermediul opțiunii Direct Message, ci și prin intermediul comentariilor la fotografii.

“În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi controlate de atacatori și au scopul de a vă determina să le transmiteți (involuntar) date personale, date financiare sau de autentificare. 

În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram și amenință cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link. Deși pe această rețea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc și indicații despre cum pot totuși accesa acel URL.“, anunță CERT-RO. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close