Antena 3 CNN Life Credeai că tu iei aceste decizii? Greșești! Ce se întâmplă cu mintea ta atunci când priveşti acest lucru

Credeai că tu iei aceste decizii? Greșești! Ce se întâmplă cu mintea ta atunci când priveşti acest lucru

Credeai că tu iei aceste decizii? Greșești! Ce se întâmplă cu mintea ta atunci când priveşti acest lucru
05 Oct 2018   •   18:34

Atunci când facem o alegere, fie că suntem 100% conduşi de raţiune, sau de sentimente ( aşa considerăm noi), există ceva mai mare şi incontrolabil de noi care ne determină să luăm respectiva decizie.

Teoria mesajelor subliminale a fost iniţiată de doctorul austriac Poetzl, în 1917. Acesta s-a folosit de un instrument numit tahitoscop pentru a vedea cum reacţionează subiecţii la stimulii primiţi în fracţiuni de secundă. Iar rezultatul a fost uimitor: oamenii au reacţionat în conformitate cu informaţiile primite în subconştientul lor, dar pe care le credeau a fi făuriri ale propriilor minţi.

Experimentele doctorului Poetzl arată cât de uşor poate fi folosită tehnologia video pentru a le induce oamenilor păreri şi reacţii. Televiziunea favorizează transmiterea unor mesaje care pot ocoli în mare măsură cenzura raţiunii.

Modul în care evoluează în prezent industria publicităţii a permis folosirea mesajelor subliminale prin viteza de schimbare a cadrelor sau folosirea efectelor tehnice pentru a avea un rezultat identic cu tehnicile iniţiale.

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close