Antena 3 CNN Life Culinar PAȘTI 2017. Rețete de friptură de miel. Cum să faci cea mai bună friptură de miel

PAȘTI 2017. Rețete de friptură de miel. Cum să faci cea mai bună friptură de miel

PAȘTI 2017. Rețete de friptură de miel. Cum să faci cea mai bună friptură de miel
Sursa foto: Pixabay
14 Apr 2017   •   22:36

PAȘTI 2017.Fără doar și poate, friptura de miel e nelipsită de pe masa de Paște, fiind piesa de rezistență o oricărei gospodine. Iată, mai jos 10 dintre cele mai gustoase, mai simple și mai rapide rețete pentru acest preparat.

Rețetă friptură de miel cu cartofi

Ingrediente:
-1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
cartofi noi
-6-7 căței mari usturoi
-1 pahar mare vin alb
-1 cană de apă
– 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
-2-3 crenguțe rozmarin (optional)
-2-3 crenguțe maghiran proaspat (opțional)
-sare
-piper

PAȘTI 2017.Mod de preparare
Se spală pulpa foarte bine, iar apoi se șterge cu un șervet de bucătărie. Se curăță usturoiul și se taie bastonașe. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se înțeapă pulpa de miel din loc în loc, pe ambele părți, iar în găurile formate se pune usturoiul. Apoi, bucata de carne trebuie unsă cu ulei, se freacă cu sare și piper și se pune într-o tavă, care a fost unsă, de asemenea, cu ulei. Apoi, se adaug în tavă și paharul de vin și cana de apă și se așază pe bucata de carne câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncâlzit. După primele 30 de minute, se scoate tava, se întoarce friptura pe partea cealaltă, se învelește la loc și se mai bagă 30 de minute. Apoi se scoate, se întoarce din nou și se adaugă în tavă și cartofii noi, întregi, spălați bine, dar necurățați. Se mai adaugă câteva crenguțe de rozmarin și maghirna și se bagă tava acoperită încă 30 de minute la cuptor. După cele 30 de minute, se descoperă tava și se mai lasă la rumenit pentru încă 20-30 de minute. În tot acest timp, trebuie urmărit ca sosul din tava să nu scadă, iar dacă se întâmplăacest lucru, se mai adaugă apă călduță amestecată cu vin. Ar fi bine, din 10 în 10 minute, să se ungă cu o pensulă pulpa cu sosul din tavă. Când s-a rumenit, poate fi scoasă și servită.

Sursa: www.lauraadamache.ro

 

PAȘTI 2017.Rețetă friptură de miel la tigaie, cu ceapă și usturoi verde

Ingrediente
-carne de miel- 2 kg
-ceapa albă-3 bucăți
-usturoi verde – 5 fire,sau 5 căței de usturoi simplu
– 3 foi de dafin
– cuișoare – ca să scoateți mirosul specific de miel
– 50 ml ulei de flaorea soarelui
-sare și piper-după gust
Mod de preparare
Carnea de miel se porționează și se spală bine, se pune într-o oală mare și se toarnă apă peste ea, cât să o acopere bine, iar apoi se pune pe foc. Când începe să fiarbă, se lasă focul mic și se adugă foile de dafin și cuișoarele. Se mai lasă pe foc aproximativ o oră, până când carnea este fiartă, încât să intre cuțitul ușor în carne. Se scoate din oală și se pune la scurs. După ce s-a răcit, se pune ulei în tigaie la încins, iar apoi se adaugă bucățele de miel ca să îl rumeniți, având grijă să-l întoarceți pe toate părțile. Între timp, pregătiți ceapa. O curățați, o spălați și o tăiați julien mai gros. După ce s-a rumenit carnea, adăugați ceapa în tigaie și se amestecă ușor. După ce și-a schimbat culoarea și ceapa, adăugați sare și piper, după gust, iar apoi turnați în tigaie un polonic din apa în care ați fiert carnea de miel. Apoi, puneți și usturoiul verde tocat sau cel simplu pisat, amestecați ușor toată compoziția și opriți focul. Acoperiți tava cu un capac și lăsați să se pătrundă aproximativ 15 minute, iar apoi se poate servi cu orice fel de garnitură.

PAȘTI 2017.Rețetă friptură miel împănată cu usturoi în stil grecesc (dietetică)

Ingrediente
-o bucată de carne de miel
-usturoi
-sare și piper
– condimente: oregano, rozmarin, busuioc, mentă (uscate sau proaspete)
-1-2 pahare de vin alb

Metoda de preparare

Se spală bucata de carne, se șterge, se porționează și se fac crestături în care se introduc feliuțe de de usturoi. Pulpa de miel sau costițele de miel se masează cu sare si piper negru, iar apoi se presară oregano, rozmarin peste tot, dar și busuioc și mentă tocată din belșug. Se unge tava cu ulei și se pune friptura peste care se toarnă un pahar sau două de vin alb, sec, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul încins la 180 de grade, timp de 40 de minute. Apoi se scoate folia și ungeți friptura des cu o pensulă cu sosul din tava pentru încă cel puțin o oră. Aceasta va forma l o crustă, iar când este gata se scoate de la cuptor și se servește cu cu sos de iaurt, castraveți și usturoi.

Sursa: www.mondocucina.ro

 

PAȘTI 2017.Rețetă friptură de miel cu portocale la cuptor

Ingrediente
– 2 bucăți mari de carne de miel
– 2 portocale
– 2 lingurițe zahăr brun,
-sare și piper,
– o lingurita coajă de portocale
– 1/2 linguriță ghimbir ras
– 3-4 cuișoare
– o linguriță de mentă uscată
– 150 grame de unt topit

Mod de preparare

Carnea de miel se curață de orice fel de grăsime și de piele, se spală bine și se taie felii. Cu un șervet de bucătărie se șterge excesul de apă și se punte într-o tavă pentru cuptor. Se presară pe ea sare și piper și se acoperă cu felii de portocală. Se face o pastă din condimente (zahar, coaja portocale, ghimbir, cuișoare, menta si untul topit) și se toarnă peste mielul cu portocale. Apoi tava se introduce la cuptorul încins la 325 de grade(treapta 5) și se lasă aproximativ 40 de minute. IDn 10 în 10 minute se mai toarnă cu o lingură sos din tavă peste mielul cu portocale. Când e rumenit se scoate și se servește ornat cu o coajă de portocală în spirală și o frunză de mentă sau de mărar, pe un pat de orez.

Sursa: www.ioanabudeanu.com

PAȘTI 2017.Rețetă friptură cu miel cu rozmarin și vin roșu la cuptor

Ingrediente
-2 bucăți mari de carne de miel
– rozmarin proaspăt sau uscat, dar să nu fie măcinat
– 2 căței de usturoi
– zeama de la o lămâie
– ulei de măsline
– sare si piper
– două pahare de vin roșu

Mod de preparare

Carnea se spală, se curăță de grăsime și piele și se șterge cu un șervet și se porționează. Într-un castron se amestecă rozmarinul, usturoiul, zeama de lămâie, puțin ulei de măsline, sarea și piperul, iar cu pasta rezultată se unge foarte bine carmea de miel, care se împachetează în folie de aluminiu și se bagă la frigider, timp de 2 ore. După două ore, într-o tigaie neaderentă se pune ulei de măsline și când e încins bine se pun feliile de miel și se prăjesc, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Carnea se scoate din tigaie, iar în aceasta se toarna încet vinul si lasă să fiarbă. După ce a ieșit alcoolul din vin, după câteva minute de fierbere, până se îngroașă un pic sosul, se reintroduc bucățile de carne în tigaie , care se bagă la cuptor timp de 15 minute la foc mic. Apoi se scoate și se servește cu piure de cartofi, cu ciuperci sau paste.

Sursa: www.ioanabudeanu.com

PAȘTI 2017.Rețetă de friptură de miel cu sos de portocale

 

Ingrediente
-500 g pulpă de miel
-2 portocale
-200 ml vin roşu (100 ml pentru marinat, 100 ml pentru friptură)
-300 ml supă de legume (poate fi pregătită şi dintr-un concentrat de supă)
-o lingură miere de albine
-1/2 linguriţă rozmarin uscat
-o linguriţă de condimente Jamaican Jerk – Fides Hers and Spices (se poate înlocui cu o combinaţie din următoarele condimente: zahăr, nucşoara, scorţişoară, praf de chilli, piper măcinat, praf de ceapă)
-4 căţei de usturoi
-o frunză de dafin
-ulei de măsline
-sare

Mod de preparare
Pulpa de miel se spala bine, se curată și se șterge cu un șervet. Se crestează atât pe verticală cât şi pe orizontală, la distanţă de aproximativ 2 cm. Se pudrează cu amestecul de condimentele Jamaican Jerk, din care aveți grijă să nu lipsească scorțisoara, acesta fiind ingredientul secret al rețetei. Se unge cu ustoroiul pisat şi se stropeşte cu vin, iar apoi se lasă peste noapte la marinat în frigider. A doua zi, pulpa de miel se pune în vasul de friptură, se unge din abundenţă cu ulei încis amestecat cu 1/2 linguriţă praf de rozmarin. Se adaugă foaia de dafin, vinul și supa de pui strecurată şi se bagă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu pentru 45 de minute, având grijă din când în când să ungeți pulpa cu sosul din vas. După 45 de minute, se întoarce pe cealaltă parte şi se mai ţine încă 20 de minute. Se scoate din cuptor şi se dezosează. Sosul în care a fiert pulpa de miel se strecoară. Separat tăiem cubuleţe feliile de la o portocală şi le fierbem cât să dea un clocot în 100 ml vin. Peste carnea dezosată, se toarnă prima oară din sosul în care a fiert, apoi din sosul de vin cu portocale, după care se aranjează deasupra câteva cubuleţe de portocală.

Sursă: nonatrif.blogspot.ro

PAȘTI 2017.Rețetă friptură de miel în stil italian

Ingrediente
-1 pulpă de miel cu os
-14 fileuri de anşoa
-5 căţei de usturoi
-4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt
-4 linguri ulei de măsline
-sucul de la o lămâie
-1 pahar de vin alb sec
-sare şi piper

Mod de preparare 
Se spală și se curăță pulpa de pieliţe şi excesul de grăsime, iar apoi se șterge cu un prosop uscat și se porționează. Căţeii de usturoi se curăță și se taie în patru pe lungime. Înţepaţi, cu ajutorul unui cuţit, pulpa de miel în 12-14 locuri. Introduceţi în fiecare înţepătură câte o bucată de usturoi înfăşurată într-un fileu de anşoa şi o crenguţă de rozmarin. Săraţi şi piperaţi pulpa, stopiţi-o cu ulei de măsline şi suc de lămâie, iar apoi înfăşuraţi-o în folie alimentară şi daţi-o la rece pentru minim 4 ore. Încingeţi cuptorul la 160 de grade. Stropiţi-o cu marinata şi turnaţi paharul de vin în tavă.Introduceţi pulpa la cuptor pentru 2 ore, stropind-o din când în când cu sucul din tavă, până se rumeneşte bine şi se pătrunde. Pulpa de miel cu legume sau cartofi cu rozmarin la cuptor, alături de o salată.

Sursă: www.cevabun.ro

PAȘTI 2017.Reţetă friptură de miel cu iaurt şi lămâie,în stil libanez

Ingrediente 
-carne de miel porționată
-700 ml iaurt gras
-o lămâie
-1 lingura de coriandru boabe, zdrobit
-4-5 căţei de usturoi
-sare
-piper
-ulei de măsline

Mod de preparare 
Se spală, se curăță de pieliță și grăsimi bucata de carne de piel, apoi se șterge cu un șervet. În blender se macina coajă de lămâie, coriandrul şi usturoiul. Într-un vas se amestecă iaurtul cu amestecul de consimente si lămâie, sare, piper, zeamă de lămâie şi o undă de ulei de măsline. Sosul are un gust deosebit de bun, şi se poate păstra cam 350 ml într-un borcan pentru a-l servi lângă friptură.În pungi sau într-o pungă mai încăpătoare se pun bucăţile de carne împreună cu sosul de iaurt rămas, se leagă pungile şi se lasă peste noapte la frigider. A doua zi se scoate și se pune carnea în tavă şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se dă la cuptor la 190 de grade, pentru aproximativ o oră. Când friptura este rumenita frumos, şi o scobitoare introdusă în carne intra cu uşurinţă, este gata. Se serveşte cu o garnitură la alegere, noi am preferat cartofi copţi, salată verde şi sosul de iaurt.

Sursa: www.retetecalamama.ro

PAȘTI 2017.Rețetă friptură de miel în stil mediteranean

 

Ingrediente
-o pulpă de miel întreagă – vreo 1,5kg
-2 linguri amestec mediteranean de condimente (rozmarin, coriandru, usturoi, curry, sare – poate fi combinat acasă; proporții egale din fiecare ingredient)
-o lingură sare
-1/2 căpățână de usturoi
-2 lămâi (coaja rasă și zeama stoarsă separat)
-6 linguri cu ulei de măsline
-1/2 sticlă vin alb

Mod de preparare
Se spală și se curăță pulpa de miel de excesul de grăsime și de piele. Apoi, o uscăm cu un prosop de hârtie și o punem într-o tavă încăpătoare. Într-un castron, pisăm usturoiul, adăugăm mixul de contimente, sarea, coaja de lămâie și piperul și amestecăm. Adăugăm zeama de lămâie și uleiul de măsline și amestecăm iar. Masăm cu amestecul ășta pulpa de miel bine, o acoperim și o punem în frigider (câteva ore sau și mai bine, peste noapte). Scoatem mielul din frigider cu o oră înainte de a-l pune în cuptor, să revină la temperatura camerei și dăm drumul la cuptor la foc mic – aproximativ 140 de grade. Punem în tavă o cană cu vin alb și-l punem la cuptor aceperit cu folie de aluminiu pentru 2 ore. Descoperim, dăm focul mai tare – pe la 180 de grade – completăm cu vin dacă e nevoie și lăsăm în cuptor încă jumătate de oră, să se rumenească.

Sursa: www.butterandcream.ro

PAȘTI 2017.Rețetă friptură de miel cu usturoi verde în sos de vin şi bulion

Ingrediente
-1 bucată pulpă de miel
-200 ml vin roşu
-2 fire usturoi verde
-2 linguri bulion
-cimbru
-salvie
-rozmarin
-boia dulce
-ulei
-sare
-piper

Mod de preparare

Se spală și se curăță bucata de carne de miel, iar apoi se șterge cu un șervet și se proționează. Condimentele se amestecă cu uleiul într-un bol până se obţine o pastă. Usturoiul verde se taie mărunt şi se împrăştie pe fundul vasului termorezistent uns cu ulei, în care se va face friptura. Bucățiile de miel se ung bine cu amestecul de condimente şi se aşează peste stratul de usturoi verde. Într-un alt bol, pasta de tomate se amestecă cu vinul, iar apoi se toară peste pulpa de miel condimentată. Tava e bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 de minute.Se scoate din cuptor, se întorc bucăţile de carne, apoi se mai bagă la cuptor pentru încă 30-45 de minute, iar apoi se serveşte cu orice fel de garnitură şi salată.

×
Subiecte în articol: pasti 2017
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close